5 древни мантри, които ще преобразят живота ви


5 древни мантри, които ще преобразят живота ви
Снимка: iStock

Древните мантри за трансформация станаха изключително популярни през последните години и има защо. Те притежават дълбок и духовен смисъл, вибрация, която отива към Вселената. Тези мантри понякога звучат като нелогични думи и звуци, но от векове е доказано, че те играят важна функция за регенерирането на ума и душата.

Любовта към себе си е нещо, което не винаги идва лесно в живота, а трябва да се практикува. Ако се чудите как да започнете това пътешествие, ето няколко мантри, които ще ви помогнат.

Механизъм на мантрите

Мантрите предоставят на ума нещо, върху което да се съсредоточи. Мантрите резонират и създават усещане с тялото. Фините вибрации на свой ред резонират с положителна енергия в себе си и в околните. Медитацията с мантри е мощен начин за проникване в тишината на ума и създаване на хармония. Менталните вибрации позволяват на ума да изпита дълбоко осъзнаване и водят до полето на чистото съзнание.

Вижте още: 6 знака, че не обичате себе си достатъчно

Om/Aum: Тази мантра представлява най-елементарния звук на универсалното съзнание. Тази мантра е била използвана от хората от хиляди години за разширяване на тяхното божествено съзнание.

Om Mani Padme Hum: Това е тибетска будистка мантра. Казва се, че всички учения на Буда са включени в тази мантра.

Namo Amitabha: Тази мантра е почит към Буда и безграничната светлина.

I Am that I Am: Тази мантра има своето място в еврейската Библия. Този най-известен ред в Тората беше Божият отговор на Моисей, когато го попитаха как се казва.

Ham Sah: Тази кратка мантра произхожда от древната крия йога, която включва проста, но мощна дихателна техника.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама