5 причини по-често да напускате зоната си на комфорт


5 причини по-често да напускате зоната си на комфорт
Снимка: iStock/Guliver

Всички имаме изградени навици. Правим определени неща по един и същи начин. Кога за последно напуснахте зоната си на комфорт? Може да е нещо малко, като например да започнете деня си с чай вместо с кафе. Може да е нещо по-голямо, като да поздравите човек, с когото се разминавате всеки ден. Или пък може да е нещо по-генерално - да напуснете работата си, за да преследвате мечтите си.

Независимо каква промяна обмисляте, ето 5 причини защо е важно по-често да напускате зоната си на комфорт:

1. Виждате какво може да постигнете, когато се изправите пред страховете си

Всички имаме списъци със страхове, които ни пречат да се развиваме и да вървим напред. Хората се местят от един град в друг, говорят пред многобройна публика, правят други ужасяващи неща и оцеляват. След като опитате, обикновено разбирате, че не е толкова плашещо, както сте очаквали. Става много по-лесно, когато го практикувате по-често. Дава ви възможност да видите, че можете да постигнете повече, отколкото сте смятали.

2. Увеличавате социалните си контакти и създавате нови възможности

Да се придържате към рутинните си задължения най-вероятно означава, че социалният ви кръг е един и същ. Може би дори водите сходни разговори. Запознаването с хора създава нови възможности за работа, отваря съзнанието ви за различни идеи и ви дава достъп до нови източници.

6 ЗНАКА, ЧЕ ИМАТЕ НУЖДА ОТ ПРОМЯНА

3. Казвате неудобни истини, за да провокирате промяна

Може би се притеснявате открито да споделяте мнението си и да говорите за идеите си?  Всъщност, може да направите промяна, когато започнете да бъдете напълно откровени и да казвате неудобни истини. Този дискомфорт освобождава. Кара ви да се чувствате добре, когато провокирате останалите да се замислят, когато сте част от промяната.

4. Преследвате мечтите си, за да ги постигнете

Има един начин, за да постигнете мечтите си - трябва да ги преследвате. Независимо дали става въпрос за външна промяна, романтична връзка или по-удовлетворяваща кариера, трябва да жертвате комфорта си, за да опитате.

9 НАЧИНА КАК ДА НАПУСНЕТЕ ЗОНАТА СИ НА КОМФОРТ

5. Излизате от ситуация, която не ви харесва, за да намерите щастието

Много остават в ситуация, която не харесват, защото им е позната и са свикнали. Да направите промяна означава да се изправите пред непознатото. Никой не знае какво ще се случи, но едно е сигурно - ако останете на същото място, ще бъдете нещастни. Алтернативата е непозната територия, но също така и нови възможности.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама