Тези неща ще се случат, когато напуснете зоната си на комфорт


Тези неща ще се случат, когато напуснете зоната си на комфорт
Снимка: iStock/Guliver

Повечето хора искат да станат успешни, да следват мечтите си и да живеят живот, пълен с щастие и любов. Истината е, че за да реализирате целите си и да ги превърнете в реалност изисква да напуснете комфортното си пространство и да предизвикате себе си. Много хора обаче се страхуват да стъпят в непознатото и да предизвикат способностите си. Те се притесняват от провал, неодобрение и дискомфорт. Да бъдат наясно с хилядите потенциални пречки ги парализира. Когато веднъж решите да вземете решението да излезете от зоната си на комфорт и напълно да се отдадете на това ежедневно, ще преживеете много невероятни неща, които по друг начин не бихте.

За да ви окуражим, ви предлагаме 5 чудесни последици, които ще се случат, когато напуснете зоната си на комфорт.

1. Ще започнете да растете изключително бързо

Моментът, когато напълно напуснете зоната си комфорт е, когато започнете да се развивате изключително бързо. Това е така, защото единственият начин към невероятни резултати е чрез дискомфорт. Когато постоянно се предизвиквате, вие подобрявате уменията си и развивате нови. Всяка нова промяна действа като чудесен източник на мотивация, за да продължите. 

2. Ще започнете да обичате да предизвиквате себе си

Първоначално всяко предизвикателство може да изглежда трудно и почти непостижимо. Но веднъж, когато преминете през него и се справите с всичко, с което ви сблъсква живота, ще осъзнаете колко силни може да станете, само приемайки дискомфорта. Всеки път, когато напускате зоната си на комфорт и забелязвате невероятните резултати, ще искате повече и повече.

3. Ще разберете, че всичките ви страхове са неоснователни

Страховете, които предотвратяват промяна, са функционални. Ако не накарате мозъка си да работи за вас, той работи срещу вас по подразбиране. Като резултат много извинения изникват с главата ви и парализират способността ви да се развивате. Рано или късно вие решавате да поемете действие и да игнорирате негативните мисли. Това е моментът, когато осъзнавате, че често подценявате уменията си и надценявате силата на потенциалните пречки. Това, което изглежда невъзможно, се оказва изпълнимо и дори приятно. Независимо каква е целта ви, ви съветваме да заглушите гласчето в главата ви, което ви окуражава да се предадете и да започнете да работите.

4. Ще замените съжалението с вълнение

Да живеете комфортен живот не е вълнуващо. Изглежда топло и хубаво през деня, но когато още един ден си легнете, осъзнавайки че не сте направили никакъв прогрес, магията се замества с горчиво съжаление. За щастие има алтернатива. Всичко започва с това да излезете от зоната си на комфорт. Да се ангажирате да се развивате всеки ден. Дори да правите съвсем малка крачка напред, това все пак е голямо постижение. В края на деня няма да има съжаления или раздразнение. Вместо това се чувствате невероятно за себе си и развълнувани да покорите още един ден.

5. Ще се смеете на предишното си аз

Колкото по-често следвате дискомфорта, толкова повече ще се смеете на предишното си по-слабо аз. Ще забележите, че вашите отминали извинения и проблеми са били абсурдни. Вашето настоящо "аз" не се страхува от предизвикателства и провали. Вие сте готови да се объркате от време на време, но въпреки това не е причина да не правите нищо.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Ако се провалите с отглеждането на децата си, нищо друго няма значение.

Джаки Кенеди

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама