7 основни правила на етикета, които всяка истинска дама трябва да спазва


7 основни правила на етикета, които всяка истинска дама трябва да спазва
Снимка: Istock

Кралица Елизабет II беше известна с това, че винаги носеше чантата си в лявата си ръка, защото искаше дясната ѝ ръка да е свободна за ръкостискане. Тя променяше разположението на чантата си само когато искаше да уведоми служителите си, че желае да прекрати разговор.

Вижте още: Най-силната притча за изневярата, от която ще настръхнете

Не е нужно у вас да тече синя кръв, за да имате поведение на истинска дама, достатъчно е да знаете няколко основни етикета.

1. Поставете салфетката си в скута във формата на правоъгълник, а не на триъгълник. Салфетките за вечеря обикновено са доста големи и затова най-добрият начин да ги поставите в скута си е да ги сгънете на две във формата на правоъгълник. Когато приключите с храненето си, не сгъвайте салфетката назад, а вместо това я оставете от лявата страна на чинията си.

2. Не вдигайте малкия си пръст, когато пиете чай. Когато пиете чай, избягвайте да вдигате малкия си пръст, въпреки че много хора смятат, че това е правилното нещо. Вместо това използвайте показалеца и средния си пръст, за да натиснете дъното на чашата към устата си.

3. Използвайте лявата си ръка, когато кихате или кашляте, а не дясната.

Вижте още: Jamais Vu: Явлението, обратно на дежа вю

4. Покрийте лимона с ръка или лъжица, когато го изстисквате. Лимоновият сок е едно от най-болезнените неща, които могат да попаднат в нечие око. Ето защо трябва да използвате едната си ръка или лъжица, за да създадете щит около лимона.

5. Изчакайте домакинът да седне, преди да започнете да се храните.

6. Когато някой поиска сол, подайте я заедно с черния пипер.

7. Когато пристигне кошницата с хляб, не бъдете първата, която грабва филията

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Една жена трябва да смекчи сърцето на мъжа, а не да отнеме силата му.

Зигмунд Фройд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама