Как бързо да се възстановим след грип

  • Как бързо да се възстановим след грип
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 24.01.2019 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

В момента много хора са болни от грип, а той доста лесно се предава от един човек на друг. За да се предпазите, като начало избягвайте близък контакт с кихащи и кашлящи. Ако наскоро сте преминали през грипа, организмът ви все още е слаб и много лесно може да ви повтори. Ето как да избегнете това:

Почивайте повече

Опитайте се да изместите всички задачи, свързани със стрес, за следващата седмица. Спете повече, правете неща, които ви забавляват, почивайте си и се отдайте на релакс.

Разхождайте се, особено когато времето навън е слънчево и приятно, това ще засили кръвообращението ви. Увреденият от грипа организъм се нуждае от чист и свеж въздух. Също така по този начин ще доставите витамин Д на тялото си, който е много важен за имунната система.

Изхвърлете вирусите

Направете си топла вана и релаксирайте дълго време, наслаждавайки се на приятните аромати и горещата вода. Добавете различни масла, за да е още по-приятно. Същият ефект ще има и сауната. Погрижете се да изхвърлите вирусите и токсините от себе си.

Мийте ръцете си редовно

Наоколо има много боледуващи, затова трябва да миете ръцете си често. По този начин ще премахвате бактериите от тях. Също така не споделяйте храната и водата си с вече болни, защото вероятността да се заразите пак е огромна. Грижете се двойно повече за хигиената си.

 

 

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.