Карфиолени кюфтенца

  • Карфиолени кюфтенца
    Дата:
Дата: 02.12.2016
Iwoman.bg

Ако обичате карфиол, но не знаете как да си го приготвите опитайте тази рецепта за карфиолени кюфтенца. Крехки, сочни и много вкусни.

Необходими продукти:

4 ч.ч. розички карфиол (1 голяма глава)

3 моркова

1/2 ч.ч. брашно

1/3 ч.ч. прясно настърган Пармезан

1 яйце

връзка пресен лук

2 скилидки чесън

връзка пресен магданоз

черен пипер

сол

50 г масло или зехтин

Начин на приготвяне:

Отделете розичките карфиол и ги сварете в тенджера с вода, заедно с обелените и нарязани моркови. Отцедете водата и ги нарежете с нож на ситно. Изсипете ги в купа. Добавете брашното, за да поеме излишната влага и разбъркайте. Добавете и настъргания пармезан. Нарежете на ситно връзка пресен лук и чесън. Чукнете едно яйце, поръсете със сол и черен пипер и нарежете магданоз. Разбъркайте всичко добре.

Загрейте тиган с малко масло. Когато се стопи сложете малко от сместа със супена лъжица и заравнете. След 2-3 минути обърнете с шпатула и изпечете и от другата страна. По същия начин изпечете и останалите кюфтенца.

По желание поднесете с млечен-чеснов сос.

Източник: vkusnoteka.bg

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.