Италианска рецепта за домашно лимончело

Необходими продукти:

12  лимона

750 мл водка

2 ч.ч. захар

1/2 ч.ч. вода

Вижте още: Вкусен домашен сладолед, ще забравите за купешкия

Начин на приготвяне:

Обелваме жълтия слой на лимоновата кора с белачка за картофи. Поставяме обелките в голяма стъклена бутилка и заливаме с водката. Затваряме добре бутилката и оставяме 12 дни на стайна температура.

Загряваме водата, когато заври, сваляме от огъня и добавяме захарта. Бъркаме, докато се разтвори. Оставяме сместа да се охлади.

Прецеждаме отлежалия алкохол от корите и го смесваме със захарния разтвор. Оставяме да почива за нови 10 дена в добре запечатана стъклена бутилка. След това лимончелото ни вече е готово.

Гласували общо: потребители

Горещи оферти