Лятна салата с печени чушки

През летните месеци наблягаме на по-лека храна, затова днес ще ви предложим една рецепта, която наскоро си спретна нашата колежка Евгения Гигова.

Необходими продукти за 2 порции:

4 средни зелени чушки

2 тиквички

1 голям домат

3-4 средно големи скилитки чесън

олио 

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Чушките си изпичат и обелват. Тиквичките се изпържват, нарязани на ленти (без да се белят) и се отцеждат на салфетка. Обелените чушки се слагат в съд с капак и докато се пържат тиквичките, се настъргва доматът и чесънът се нарязва на ситно при чушките.

После се добавят изцедените тиквички и се оставят да поемат аромата на чесъна.

Подправяме със сол и олио на вкус.

* За съжаление, Жени толкова си е харесала салатата, че не е успяла да я снима.

 

Гласували общо: потребители

Горещи оферти