Задължително трябва да пробвате тези здравословни "пържени" тиквички

Топлото време е тук и вече е време да започнем да мислим за лятната си форма . Как обаче да стане това, когато навсякъде около нас е пълно с изкушения, които ни отдалечат от целта – пържени тиквички с чеснов сос, цаца, пържени картофи, бургери, кюфтенца… Ако и вие сте фенове на пърженото, задължително трябва да пробвате да си приготвите рецептата за тиквички, която ще ви предложим днес, защото за нея не ви е нужна никаква мазнина, а вкусът е дори още по-добър от традиционния висококалоричен вариант.

„Пържени“ тиквички на фурна

Необходими продукти:

  • 4 – 5 тиквички, средно големи
  • 1 супени лъжица зехтин
  • 4 супени лъжици брашно
  • 2 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. сол
  • 2 яйца
  • 2 скилидки чесън
  • 2 с.л. сметана

Начин на приготвяне:

Тиквичките не се белят, а само се измиват много добре, след което се нарязват на пръчици с дебелина около един пръст. Осоляват се много добре и се объркват със зехтина. В малка купичка се смесват брашното, червения пипер, чесъна и солта, а в друга се разбиват яйцата с двете супени лъжици сметана и чесъна.

Тиквичките се овалват първо в брашното, а след това в сместа с яйцата и се нареждат в тава с хартия за печене. Пекат се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15-20 минути, като е хубаво периодично да се обръщат.

Гласували общо: потребители

Горещи оферти