Оригиналната рецепта за кадаиф

Необходими продукти:

300 г кадаиф

50 г масло

2 к.ч. орехи

500 г захар

4 ч.ч. вода

1 пакетче ванилия

1/2 ч.л. лимонена киселина

Вижте още: Топи се в устата: Телешко варно по рецепта на баба

Начин на приготвяне:

Половината от кадаифа се разстила на равномерен пласт в тавичка и се поръсва с ореховите ядки. Върху ядките се поставя втората половина от кадаифа, залива се с разтопеното масло.

Кадаифът се пече при умерена температура, докато добие златист цвят.

Сладкишът се оставя да изстине и се залива с горещия сироп, приготвен от захарта, водата, ванилията и лимоновата киселина.

Гласували общо: потребители

Горещи оферти