Ще си оближете пръстите: Поширани яйца в доматен сос

Яйцата са една от най-полезните храни. Освен, че са супер засищащи, те са и нискокалорични. Днес ви представяме една страхотна рецепта за поширани яйца в доматен сос, която ще се превърне в любима на цялото семейство.

Необходими продукти за поширани яйца в доматен сос:

800 мл доматен сос

200 г сирене

6 яйца

1/2 връзка магданоз

зехтин

1 глава лук

4 скилидки чесън

2 броя люти чушки

кимион

червен пипер

черен пипер

сол

Вижте още: Миш-маш по селска рецепта

Начин на приготвяне:

В дълбок тиган слагаме мазнина, изчистените люти чушки, наситнения лук и запържваме.

Когато зеленчуците омекнат, добавяме наситнения чесън, кимион и червен пипер. Слагаме доматения сос и 250 мл вода. Оставяме на котлона за около 15 минути на умерен огън. Доматеният сос овкусяваме със сол и черен пипер.

След това изключваме котлона, чукваме яйцата и слагаме капак, докато яйцата станат.

В чиния поставяме яйцето, като се внимава да остане цяло, и слагаме от доматения сос. Отгоре слагаме натрошено сирене и ръсим ситно нарязан магданоз.

Гласували общо: потребители

Горещи оферти