Миш- маш по селска рецепта


Миш- маш по селска рецепта
Снимка: harryandlexy.com

Миш-машът е едно от най-обичаните ястия в българската кухня, а напоследък добива все по-голяма популярност, защото се оказва чудесна храна за много диетични режими.

Необходими продукти за миш-маш по селски:

8 яйца

60 г масло

4 броя, зрели домати

8 чушки

1 глава лук

200 г сирене

магданоз

сол

черен пипер - по желание

Вижте още: Без захар: Супер здравословни мъфини с ябълка и канела

Начин на приготвяне:

Задушете в мазнината нарязания лук. Добавете изпечените, обелени и нарязани пиперки.

Щом чушките се запържат, добавете и обелените и нарязани на ситно домати. Задушете гозбата, докато течността се изпари напълно.

Тогава добавете натрошеното сирене, ситно скълцания магданоз и предварително разбитите с малко сол яйца.

Запържете при непрекъснато разбъркване до стягането на яйцата. Поднесете миш-маша топъл и поръсен с малко черен пипер.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама