Супа с киселец и дреболии

Необходими продукти:

500 г агнешки дреболии

1 връзка киселец

3 стръка пресен лук

1 шепа фиде

1 морков

магданоз

1 яйце

200 мл кисело мляко

1 с.л. брашно

Вижте още: Оригинална рецепта за кадиф

Начин на приготвяне:

Измийте хубаво и предварително сварете агнешките дреболии в подсолена вода за около 40 минути. Обезпенявайте периодично. При готовност извадете дреболиите и ги нарежете на дребно. Прецедете бульона и го запазете.

Междувременно нарежете лука и моркова на дребно. Загрейте зехтина, запържете лука и моркова за кратко (до омекване). Добавете нарязаните дреболии. Гответе около 5 минути и добавете прецедения бульон.

Оставете супата да ври около 15 минути и прибавете предварително нарязаните киселец и магданоз. Разбъркайте хубаво. След 5 минути варене, добавете и фидето.

Варете агнешката супа още 10 минути и накрая застройте с предварително разбитото яйце, брашно и кисело мляко. Отстранете от котлона.

Гласували общо: потребители

Горещи оферти