Оригиналната рецепта за кадаиф


Оригиналната рецепта за кадаиф
Снимка: iStock

Необходими продукти:

300 г кадаиф

50 г масло

2 к.ч. орехи

500 г захар

4 ч.ч. вода

1 пакетче ванилия

1/2 ч.л. лимонена киселина

Вижте още: Топи се в устата: Телешко варно по рецепта на баба

Начин на приготвяне:

Половината от кадаифа се разстила на равномерен пласт в тавичка и се поръсва с ореховите ядки. Върху ядките се поставя втората половина от кадаифа, залива се с разтопеното масло.

Кадаифът се пече при умерена температура, докато добие златист цвят.

Сладкишът се оставя да изстине и се залива с горещия сироп, приготвен от захарта, водата, ванилията и лимоновата киселина.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Твърде много хора купуват неща с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които дори не познават.

Цицерони

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама