Тайната съставка на перфектните бухтички

Необходими продукти:

400 г кисело мляко

1 ч.л. сода бикарбонат

1 яйцЕ

2 прахчета ванилия

щипка сол

1 с.л. захар

300 г брашно

олио - за пържене

Вижте още: Италианска рецепта за домашно лимончело

Начин на приготвяне:

Сложете содата бикарбонат в киселото мляко. След като шупне, изсипете млякото в голяма купа, добавете едно яйце, две ванилии, щипка сол и 1 с.л. захар.

Разбийте сместа с телена бъркалка и започнете да добавяте пресятото брашно, докато получите гъста смес.

Загрейте олио в дълбока тенджерка. Бухтичките трябва да се пържат в много олио.

С малка лъжичка гребнете от сместа и пуснете в загрятото олио. Изпържете до златисто.

Извадете бухтичките и сложете върху кухненска салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.

Гласували общо: потребители

Горещи оферти