Нужен и кога е адвокат за защита на интелектуална собственост?

Има някои юридически казуси, при които се изисква особена компетентност от адвоката, който ще наемете. Такъв тип услуги се отнасят до защита на всякакъв вид интелектуална собственост, регистриране на търговски марки, представителство при патентоване на изобретения и други. Независимо от това дали сте физическо или юридическо лице, което се нуждае от съдействие от адвокат интелектуална собственост ви съветваме да направите детайлно проучване кои консултантски компании могат да ви гарантират високо ниво на обслужване. Каква е ролята на тези специализирани в познанията си юристи и как те могат да осигурят защита на вашия труд ще споделим в днешната тема.

Какво е интелектуална собственост?

За да е напълно ясно какви качества, знания и умения следва да притежава адвокат за защита на интелектуална собственост то преди всичко е нужно да се изясни определението на този термин. В най-общи линии под това понятие се разбират различни творения на човешкия ум. Такива могат да бъдат различни изобретения, художествени произведения, литературни произведения, символи, геометрични образи и други.

От своя страна интелектуалната собственост се дели на два основни дяла:

- Авторско право. Отнася се да произведения на изкуството като художествени творби, поезия, пиеси, музикални произведения, други произведения на изкуството, филми, скулптури, фотография, архитектурни произведения и други;

- Индустриална собственост. Включва търговски марки, патенти, образци за промишлеността, означения за произход и други права върху изобретения или продукти.

С оглед на това да се осигури защита и опазване правото на собственика на интелектуалната собственост от неправомерни действия от конкуренти или други лица то ето тук идва необходимостта от използване на професионални услуги. Затова и адвокатите, които предоставят такива са строго специализирани в естеството на предоставяне на необходимата защита и предоставяне на дейности, които са свързани с регистриране, проучвателни и други.

За нуждата от съдействие от правна защита

Повечето собственици на интелектуална собственост без значение дали се касае за такава от индустриален тип или авторско право смятат, че щом имат издаден патент или друг тип документ, удостоверяващ правото им на собственост върху съответното изобретение, труд или продукт то са напълно защитени техните финансови интереси. Но всъщност в реалния живот нещата не стоят точно така.

Винаги има нужда от правна защита особено в случаите, при които волно или неволно можете да бъдете ощетени от други компании конкуренти или трети лица. Облагодетелстването от продукт на интелектуална собственост без да има правно основание за това, което е предварително договорено е във ваш ущърб. То може да бъде свързано както с пропуснати ползи от финансови постъпление при използването на труда ви неправомерно така и да в разрез с правилата на лоялната конкуренция. Когато това се отразява на репутацията ви със сигурност мате нужда от услугите на адвокат, който да осигури правната ви защита. В случая се търси:

- Компетентен по въпросите за интелектуална собственост юрист;

- Експертен екип, който да съдейства с цялостно представителство при регистрация и защита на патенти, търговски марки, авторски права и други;

- Юристи, които имат достатъчен опит и могат съобразно възникнал казус са предоставят най-доброто решение за вас.

На практика се оказват доста търсени такива услуги, тъй като те са една правилна крачка към постигането на вашите крайни цели. Виж услугата за патенти в IPconsulting.BG

Предимство от професионална защита на интелектуална собственост

За да бъде защитен труда, който сте вложили в рисуването на една творба, написването на литературно произведение или създаването на изобретение, което има съществени ползи в улесняване работата на различни индустрии е необходима спазването на конкретна правна рамка. А точно такава е подаване на заявление в Патентното ведомство, регистриране и следене за срока на валидност на съответния документ даващ ви пълни права върху дадено произведение.

Предимството на професионалната защита тук е изключително ценно от гледна точка на надеждната закрила, която получавате както при представителство така и при наличие а нарушени икономически и други права върху интелектуалната собственост. А това е основателна причина да наемете адвокат, който е компетентен и разполага с професионален опит в представянето на такива услуги.

Гласували общо: потребители