Най-силните жени са тези с тревожност

Тя е силна, защото е в постоянна битка с безпокойството си. То ѝ казва, че е слаба. Че не трябва да говори. Че не трябва да става от леглото. Някои дни тя слуша всичко, което този глас ѝ казва. Но други дни намира силата да го игнорира. Намира сили да излезе от стаята си. Да се социализира. Да се ​​усмихва.

Тя е силна, защото отива, дори когато изпитва силно притеснение. Тя говори, дори когато е с треперещ глас. Тя продължава да диша, дори когато тези вдишвания са плахи.

Би било лесно за нея да отмени планове с приятелите си, да откаже дати, да пропусне час, да не отиде на работа, защото уж е болна - и понякога го прави. Понякога идеята да бъде сред хора е твърде тежка за нея.

Но през повечето време тя прави това, което трябва. Изключва алармата си. Къпе се. Облича се. И тогава прави глупостите.

Разбира се, тя се разсейва през целия ден. Най-малкото нещо може да накара ума ѝ да се завърти. Съобщение от човек, когото не е очаквала да чуе. Имейл, на който не е съвсем сигурна как да отговори. Странен поглед от някой от нейните колеги или от мъж, когото харесва.

Тя страда от постоянно самосъзнание, но го преодолява. Игнорира начина, по който си мисли, че всички я гледат, съдят и се насилва да бъде продуктивна. Тя се принуждава да се съсредоточи върху това, което е важно.

Вижте още: 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори

Тя отказва да позволи на тревожността да контролира живота ѝ. Няма да позволи на мрачните ѝ мисли да засенчат положителните. Тя е мотивирана да бъде най-добрият човек, който може да бъде.

Понякога тревожността ѝ я кара да се чувства слаба. По-малка. Сякаш не заслужава да бъде в една стая с хора, които могат да говорят с непознати, сякаш се познават от години.

Но въпреки че се чувства непълноценна, това е далеч от истината. Тя е воин. Защо не може да види това?

Тя се старае толкова много. Полага толкова много усилия. И стигна толкова далеч.

Някои хора рядко излизат извън зоната си на комфорт - но тя е извън зоната си на комфорт всеки ден. Тя или се тревожи какво да каже, или какво да облече, или къде да паркира. Никога не се отпуска. Винаги е на ръба.

Ето защо тя винаги се учи. Винаги расте. Всяка секунда от всеки ден.

Вижте още: 10 съвета как да изградите уютен дом за вашата душа

Разбира се, има моменти, когато страда от неуспехи. Когато не казва нито дума с часове. Когато остава по пижама и отлага къпането. Но има и други моменти, когато намира смелостта да изрази мнението си. Когато изненадва себе си колко смела може да бъде.

Вероятно все още не го осъзнава, но жените с тревожност са най-силните жени на света, защото никога нямат нито минута спокойствие. Защото винаги се борят - и винаги печелят.

Гласували общо: потребители