7 велики филма, които трябва да гледате преди 30


7 велики филма, които трябва да гледате преди 30
Снимка: outnow.ch

Някои филми оставят трайна следа в съзнанието ви. Други можете да гледате веднъж и да забравите за тях само няколко минути след финалните надписи. Днес ще ви запознаем с „женските“ ленти, които трябва да сте гледали преди 30. И не, не говорим за романтични комедии или за „Тетрадката“. Подобно на женската природа, тези 7 филма могат да бъдат многостранни и непредсказуеми.

1. Едит Пиаф: Животът в розово

Това е чувствената биография на френската дива Едит Пиаф, която води една дълга битка за правото да живее, пее и обича. Това е шедьовър на филмовото изкуство, изобразяващ истинската атмосфера в Париж - градът на светлината е мил и романтичен само за тези, които не го познават истински.

2. Усмивката на Мона Лиза

Този филм ще ви запознае със стойността на достойнството, смелостта и силата на амбицията. Но това не е най-важното послание в него, а това винаги да мислите за себе си. Благодарение на всички тези уроци и на своя добре подбран актьорски състав, „Усмивката на Мона Лиза“ се оказва не просто поредната „Библия“ на феминистките, а филм с универсална стойност.

3. Дяволът носи Прада

Светът на модата е красив и привлекателен за всяка млада жена, но отвътре е студен и жесток. Дори и най-малкият неуспех може да ви накара да слезете на дъното, защото в тази индустрия няма прошка. Лек, чистосърдечен, забавен и с обмислен сюжет, оживен от Мерил Стрийп и Ан Хатауей.

4. Кралицата

„Кралицата“ е драматичен филм от 2006 г. на режисьора Стивън Фриърс. Лентата изобразява труден период от живота на британското кралско семейство след смъртта на принцеса Даяна. Как да се държиш като монарх, когато към теб постоянно се хвърлят обвинения и жестоки думи? Поддавате ли се на емоциите, или проявявате сдържаност, както нацията ви очаква от вас?

5. Ерин Брокович

Ерин Брокович е една от силните, но в същото време уязвими жени. Обикновените женски слабости за нея са недопустим лукс. Тя може да не е гений, но нейната упоритост и загриженост за съдбата на другите й позволяват да постигне невъзможното - да спечели победа над голяма корпорация.

6. Фрида

Поразителен филм за една запомняща се жена, за непокорството, присъщо на човешката природа, за неудържимото желание и неспирната енергия. Фрида е на 20 години, когато се омъжва за много по-възрастния, богат и покварен Диего Ривера, най-известният художник в Мексико. „Фрида“ разкрива историята не само на един брилянтен художник, но и на жена, за която любовта и семейството са преди всичко.

7. Яж, моли се, обичай

Адаптиран от книга, филмът предлага прост метод за преодоляване на депресията - изберете три държави, насочете се към тях веднага и просто открийте себе си. За главната героиня на Джулия Робъртс този метод се оказва успешен.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама