10 идеи как да прекарате незабравим уикенд вкъщи


10 идеи как да прекарате незабравим уикенд вкъщи
Снимка: Thinkstock/Guliver

Лятото е сезонът на почивките. Все повече и повече хора, освен почивката на морето, си запазват хотели за през уикенда, където ще могат да релаксират. Ако обаче не ви се пътува, съвсем спокойно можете да да планирате и почиваката си през уикенда у дома. Отдайте се на малко глезотии и отделете време на себе си. Ето няколко неща, които могат да ви накарат да прекарате незабравима почивка вкъщи.

Направете сутрешна тренировка. За хубаво начало на деня, малко упражнения със сигурност няма да навредят. Отделете малко време на себе си и на тялото си, а и най-хубавото е, че не бързате за никъде.

Не стойте постоянно до телефона си. Използвайте го минимално, писане на съобщения през няколко часа, както и по-рядкото проверяване на социалните мрежи ще ви накара да се чувствате по-добре.

Обядвайте пълноценно. Не забравяйте, че сутринта сте тренирали, така че няма за какво да се тревожите излишно за калориите.

Не настройвайте аларма за неделя сутрин. Няма нищо по-хубаво от това да не се налага да ставате рано и да имате цялото време да се излежавате сутрин. Определено неделя сутрин е вашето време.

Отдайте се изцяло на почивка. Направете го зарди вашето здраве. Домът е мястото, където трябва да се чувствате най-отпочинали и да се откъснете от сивото ежедневие. Почивката облекчава психологическия стрес.

Не се тревожете за това, което ви предстои в работата в понеделник. Поне докато наситина не се наложи.

Поглезете се. Направете си предикюр и маска на лицето. Не всеки ден ви се отдава тази възможност, така че я грабнете с пълна шепа.

Не се страхувайте да бъдете социални. Уикенд у дома не означава да не излизате два дни от вкъщи. Срещнете се с приятели, които знате, че ще подобряват вашето настроение.

Направете вкусна вечеря за себе си. През седмицата не винаги имате време да приготвяте храна и понякога хапвате на крак. Сега е времето да напазарувате и да сготвите любимите си ястия.

Опознайте града си още по-добре. Без значение от колко време живеете там, направете разходка и се запознайте с различните кътчета.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Най-красивият грим за една жена е страстта.

Ив Сен Лоран

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама