10 красиви есенни цветя, които да засадите сега


10 красиви есенни цветя, които да засадите сега
Снимка: iStock

Всички искаме красивото и цветно лято да е вечно, редом с цветята, които носи, но уви. Смяната на сезоните може да ви накара да се хвърлите направо към декорациите с тиква, но градина или балкон, пълни с великолепни есенни цветя, всъщност е печелившото решение! Днес ще ви представим някои от най-лесните за отглеждане есенни цветя, които обаче трябва да засадите сега, за да могат да ви радват след 2 месеца.

КАК ПРАВИЛНО ДА ПОДРЕЖЕМ ПЕТУНИИТЕ ЗА ОБИЛЕН ЦУФТЕЖ

1. Турти

Тези златни и оранжеви цветя са популярен избор в есенните градини, тъй като не се нуждаят от поддръжка и добавят празничен цвят. Въпреки че са лесни за отглеждане от семена, периодът им на узряване отнема от 50 до 80 дни.

2. Астра

Астрите, известни още като „богородички”, приличат на ярко обагрени маргаритки и са просто очарователни! Те обичат обилната слънчева светлина, така че оставете саксиите със семената на южно изложение.

3. Градинска теменужка

Много хора си мислят, че теменужките са летни цветя, но истината е, че при температура над 30 градуса изгарят много бързо. Те имат нужда от не по-малко от 6 часа слънчева светлина и температура между 20 и 27 градуса.

4. Хризантеми

Истинските пратеници на есента! Тъй като тези храстовидни красавици се предлагат в почти всички цветове, опциите изглеждат безкрайни.

5. Черноока сузана

Чернооките сузани с техните подобни на маргаритки жълти венчелистчета и черни тичинки предпочитат по-топла, плодородна почва и умерена слънчева светлина. Макар да изглеждат крехки, могат да растат при относително тежки условия.

6. Далии

Едни от най-зашеметяващите и жизнени есенни цветя са именно далиите. Те обикновено се садят до средата на юли, изискват умерен климат, слънце, богата и добре дренирана почва и много влага.

7. Петунии

Ако вашите петунии са насадени в саксии, ще изискват малко повече поддръжка, що се отнася до влажността на почвата.

8. Пампанска трева

Тази безумно красива и интересна трева определено ще обере овациите. Тя вирее най-добре на частично слънце с влажна, но добре дренирана почва.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Колко нечестно! Само едно здраве и толкова много болести!

Виктор Шлихтер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама