4 грешки в интериора на спалнята, които създават лоша атмосфера


4 грешки в интериора на спалнята, които създават лоша атмосфера
Снимка: iStock/Guliver

Може да ви звучи невероятно, но е абсолютна истина, че прекарваме около една трета от живота си в леглото. По-голямата част от това време отива в сън, но пък има и активно време – дали ще е четене на книга, гледане на филм, или просто почивка. И независимо от дейността, която извършваме, обстановката и цялата атмосфера са от значение. Ето защо е крайно време да се сбогуваме с тези 4 "тенденции".

1. Цветът на стените е твърде ярък

Много хора са боядисвали спалнята си в червени или ярко зелени тонове. Разбира се, малък е процентът на онези, които по-късно не са съжалили за това свое решение. Най-вероятно през първите седмици ви а допадал новия облик, но с всеки изминал ден отегчението и напрежението са нараствали. Спалнята трябва да бъде убежище с „ниски стимули”, спокойно и предразполагащо. Затова се придържайте към по-леки, по-пастелни нюанси.

2. Нямате килим или е твърде малък

Ако в спалнята ви има мокет, това не важи за вас. Наистина е хубаво това пространство от дома ви да не е на "гола" настилка. Първо – килимът създава уют и второ – хич не е приятно сутрин да стъпиш на студения ламинат. Ако не искате голям килим или не можете да го поддържате, заложете на малко пухено килимче, разположено от едната страна на леглото.

3. Твърде голямо легло

Без значение колко примамливо е голямото легло, не се изхвърляйте, ако не разполагате с достатъчно място. Твърде голямото легло ще "изяде" цялото пространство за движение, а и няма да имате особено място за съхранение. Създавайки илюзия за несъразмерна кутийка, още по-лошо е, ако сте избрали модел от масивно дърво или с колони в арабски стил.

4. Няма достатъчно естествена светлина

Внимавайки с разположението на мебелите в спалнята. Хубаво е пространството пред прозорците да е открито или с ниски мебели, които не пречат на влизането на светлината. Дори може да украсите с естествени цветя някой нисък скрин. От друга гледна точка, замислете се как бихте мили прозорци, ако сте се затрупали с вещи.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама