4 начина да почистите петно от червено вино


4 начина да почистите петно от червено вино
Снимка: iStock/Guliver

Независимо дали комбинирате с храна, или просто споделяте бутилка с приятелки у дома, няма нищо по-добро през зимата от чаша червено вино! Разбира се, след като ви стане леко топло и приповдигнато, нищо чудно да разлеете част от съдържанието в чашата си, а в това няма нищо весело. Но не бързайте да се паникьосвате, защото винаги има решение. Е, стига да не сте решили да търкате петното – това е възможно най-лошото решение. Ето как точно можете да преборите следите от червено вино с подръчни средства.

1. С лак за коса

Напръскайте обилно петното от червено вино с какъвто и да е лак за коса. Оставете за няколко минути и след това изперете на толкова висока температура, колкото дрехата позволява.

2. С газирана вода

Полейте петното с газирана вода и след това попийте възможно най-много от течността с бели салфетки (не правете грешката да използвате цветни такива). Балончетата няма да позволят на виното да навлезе в тъканта.

6 ИЗНЕНАДВАЩИ НАЧИНА ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА ИНОКСОВИ УРЕДИ

3. С нещо на прах

Най-добрият ви ход веднага след като получите петно от червено вино е да вземете сух прахообразен материал и да го нанесете обилно отгоре. Това може да е сол, сода за хляб, бебешка пудра , дори пясък от котешка тоалетна. Прахообразите смеси „повдигат” петното, стига да не търкате.

4. С прясно мляко

Млякото има качествата да усвоява. Излейте обилно количество прясно мляко, оставете да престои няколко минути, след което попийте с гъба.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама