6 изненадващи начина за почистване на иноксови уреди


6 изненадващи начина за почистване на иноксови уреди
Снимка: iStock/Guliver

Неръждаемата стомана е може би най-известна със способността си да устои на ръжда и корозия, което я прави популярен избор за кухненски уреди. Макар иноксът да не ръждясва, това не значи, че не се цапа точно толкова, колкото и всеки друг материал. Пръстовите отпечатъци, петната от вода и мръсотия дори се виждат повече върху него. Ето обаче как да се погрижите за тези уреди бързо и лесно.

1. Сапун за съдове и бебешко олио

Огледайте добре вашия уред. Подобно на дървото, стоманата има минималистични резки, които си имат посока. Чистете спрямо тях и никога в противоположна посока, за да не надерете повърхността.

2. Бял оцет и зехтин

Нанесете бял оцет директно върху микрофибърна кърпа или напръскайте върху повърхността. Оставете да поседи 1-2 мунути и след това избършете. С чиста кърпа и малко зехтин полирайте прясно почистената повърхност по посока на резките. Този метод работи добре, защото оцетът чисти цялата мръсотия, докато зехтинът придава свеж, лъскав вид.

КАК ДА СИ НАПРАВИМ ДЕЗИНФЕКЦИРАЩИ КЪРПИЧКИ САМИ

3. Газирана вода

Това не само ще помогне за почистване на пръстовите отпечатъци и остатъците от храна, но и ще й даде приятен блясък. Избършете с мека микрофибърна кърпа.

4. Лимоново масло

Просто нанесете малко от него върху чиста кърпа и потъркайте. Не се препоръчва директното нанасяне, защото все пак е масло и ако прекалите, ще ви отнеме доста време да изчистите излишното.

ВИЖТЕ ТУК 13 ПОЛЗИ ОТ ЛИМОНИТЕ

5. Препарат за стъкла

Отпечатъците са основното оплакване към иноксовите уреди. Това важи особено силно, ако имате малки деца. Тези следи могат лесно да бъдат премахнати с всеки обикновен препарат за почистване на стъкла.

6. Брашно

Първо почистете уреда старателно, за да отстраните всякакви замърсявания и мазнини. След като изсъхне, го поръсете с брашно и разнесете с кръгови движения. Чувствайте се свободни да използвате толкова брашно, колкото искате.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Никога няма да станеш този, който искаш да бъдеш, ако продължаваш да обвиняваш околните за това, което си.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама