Как правилно се чисти подложка за мишка


Как правилно се чисти подложка за мишка
Снимка: iStock/Guliver

В зората на технологиите, знаехме, че е време да почистим бюрото си, когато мишката не слагаше курсор на екрана, независимо дали е върху подложка, бюро или маса. Сега е малко по-сложно. Всъщност, подложката вероятно е нещо, за което се сещате, освен ако не разлеете нещо върху него. Или не осъзнаете, че моделът от изкуствен мрамор всъщност е бил бял и розов в даден момент. Няма нужда от публично порицание - ето как да почистите подложката на мишката бързо и лесно, за да можете да прекарате свободното си време в други разсейващи фактори.

10 ЛЕСНИ ТРИКА ЗА ПО-ЧИСТ ДОМ

1. Разберете от какво е направена

Повечето подложки за мишки имат гумирана долна част, в комбинация с плат или пластмасова повърхност, така че мишката лесно да се плъзга по него. Но през последните години кожените подложки за мишки станаха супер модерни, както и други шикозни опции (като малък персийски килим, например). Най-добре е да проверите инструкциите за почистване на вашия производител, но ако не можете да си спомните откъде сте я взели, ето малко помощ.

2. Изтръскайте

Разбира се, най-важната стъпка е да се отървете от всички трохи и дребни частици. Тупайте, тръскайте и каквото си мислите, че действа.

3. Истинско почистване

Без значение какъв тип подложка използвате, избягвайте да я пръскате директно с почистващ разтвор. Най-добрият ви вариант е да напръскате микрофибърна кърпа и да я избършете внимателно, така че да не попие целият почистващ препарат.

- Ако е пластмасова: Избършете я с бебешка кърпичка. Това е бърз и лесен начин да почистите ефикасно и безпроблемно.

- Ако е от плат: Сложете 1-2 капки веро за чинии върху влажна микрофибърна кърпа и я избършете. Изплакнете, подсушете с кърпа и оставете да изсъхне напълно.

- Ако е от кожа: Комбинирайте равни части вода и оцет в малка купа. Потопете микрофибърна кърпа в разтвора, изцедете я и избършете подложката. Използвайте суха кърпа, за да я избършете отново, като се уверите, че е напълно суха.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама