5 етерични масла за релаксираща ароматерапия у дома


5 етерични масла за релаксираща ароматерапия у дома

Ароматерапевтичният масаж е най-приятният завършек на тежкия работен ден. Надали обаче са много късметлийките, които могат да си позволят професионален ритуал за отпускане на сетивата. За щастие, в аптекарската мрежа можете да намерите всички етерични масла, от които имате нужда, за да си направите ароматерапия у дома. Представяме ви 5-те основни масла, а от вас се иска просто да си пуснете хубава музика и да релаксирате.

Кокосово масло

Благодарение на своя състав от ненаситени мастни киселини, то попива много бързо в кожата, превръщайки я в "кадифе". Подобно на алое вера, етеричното масло от кокос е най-подходящо при суха кожа.

Лавандулово масло

Лавандуловото масло е едно от най-старите, добре познати и използвани средства срещу безпокойство и нервна възбуда, при това доказано от един нарастващ брой на клинични изследвания. Само една капка от него, внимателно нанесена върху челото, може да спре досадното главоболие за минути.

Масло от канела

Освен че се е доказал във времето като афродизиак, ароматът на канелата ни носи радост и навява мили спомени. Все пак, най-често свързваме канелата със сладките на баба или мама по време на коледните празници, когато вкъщи е топло и уютно.

Портокалово масло

Портокаловото масло действа ефективно върху имунната система и помага при настинки, грип и за премахване на токсините от тялото. Никой пък не може да отрече свежия аромат на портокалите, които ни зареждат с енергия и свежо настроение.

Арганово масло

Ако все още не знаете нищо за „мароканското злато“, време е да поправите тази грешка. То има силно подхранващи свойства и действа като антиоксидант, забавящ стареенето на клетките и насърчаващ процесите на регенерация.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама