5 храни, които всяка добра домакиня има във фризера си


5 храни, които всяка добра домакиня има във фризера си
Снимка: iStock

Фризерът е повече от дом за кубчета лед и сладолед - той е страхотно място за съхранение на храни, които вашето семейство обича.

Що се отнася до замразените продукти, които винаги трябва да имате под ръка, професионалните готвачи и опитните домакини препоръчват да мислите стратегически. Ключът е да имате подхранваща храна, която ви харесва – в противен случай тя ще остане във фризера и ще събира лед. Сочни, летни праскови в разгара на зимата? Определено направете място за това. Ето кои са храните, които трябва да имате в камерата.

Спанак

Замразеният спанак е здравословен зеленчук, който трябва да имате под ръка, а освен това е многофункционален. Можете да го добавите към ястия като паста и яхнии или да направите вкусна крем супа, когато температурите паднат.

Домашен бульон

Може да изберете такъв от пиле или говеждо месо, а защо не и зеленчукова итерация, направена от остатъци, които са богати на калий, като картофи, лук, моркови или целина. Много готвачи наричат това „калиев бульон“ и можете да го използвате винаги, когато имате нужда от сос.

Сезонни плодове

Съхраняването на плодове, като горски плодове или праскови, във фризера, когато са в пиковия сезон, е умен ход. И не пренебрегвайте доматите, особено ако имате твърде много.

Месо

Стефани Изард, всепризнат готвач, ресторантьор и основател на хранителната компания This Little Goat, препоръчва да отделяте месото, което можете да закупите в по-големи опаковки, като пилешки бутчета, и да ги замразявате на по-малки пакети. Можете да замразите и вече сготвено такова – от малко пилешко и телешко става страхотен пълнеж за пелмени или равиоли.

Спешни порции

Добра идея е да имате едно или две любими ястия във фризера си, независимо дали това е мусака, лазаня, къри, чили или яхния, за да имате под ръка, когато имате нужда от храна, ако плановете се променят или сте твърде уморени, за да готвите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Еманципацията на жените доведе до загуба на тайнствеността и мистерията на жената.

Грейс Кели

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама