5 необикновени приложения на содата за хляб


5 необикновени приложения на содата за хляб
Снимка: iStock/Guliver

Ако има някакъв универсален продукт, който присъства във всяка кухня, това е содата за хляб. Тя е не само честа добавка при готвене, но и извънредно полезно средство за разрешаване на редица проблемни ситуации. Ето колко много приложения има.

1. За черни точки по носа

Продукти:

- сода за хляб

- вода

- четка за зъби

Указания:

Смесете содата за хляб с вода и с четка за зъби нанесете тази "паста" върху носа си. Оставете я да действа 10 минути, след което избършете с кърпа. Готово – комедоните са изчезнали безследно.

2. За идеално чисти фуги

Продукти:

- сода за хляб

- вода

- половин лимон

- оцет

- четка за под

Указания:

Смесете содата за хляб с водата, оцета и сока на половин лимон. Тази чудотворна смес отстранява упоритата мръсотия, загнездила се между фугите. Изтъркайте ги с четката, след което забършете с влажен парцал. И плочките в банята ви отново блестят.

3. За старото сребро

Продукти:

- содата за хляб

- вода

- алуминиево фолио

Указания:

Кипнете водата в съд и добавете содата за хляб. Пуснете вътре сребърното изделие и топче смачканото фолио за поне 5 минути. Изплакнете го с чиста вода и то отново ще грейне в целия си блясък.

КОИ СА НАЙ-ЦЕННИТЕ БЪЛГАРСКИ БИЛКИ И ЛЕЧЕБНИ РАСТЕНИЯ

4. За почистване на тоалетната

Продукти:

- содата за хляб

- лимонтузу

- течен сапун

- форма за лед

Указания:

Смесете содата за хляб и лимонтузуто с течния сапун. Напълни формата за лед с тази смес и оставете да се втвърди. Използвайте така получените кубчета при необходимост, за да премахнете от чинията следи от урина и други подобни. Просто поставете кубчетата в чинията и изчакайте да се разтворят, след което пуснете водата. Така тоалетната ви отново ще стане чиста и ще замирише хубаво.

5. Помощ срещу потта 

Продукти:

- сода за хляб

- вода

Указания:

Разбъркайте содата за хляб във водата и натъркайте със сместа подмишниците си. Оставете да подейства за кратко и отстранете всичко с влажна кърпа. Така тъмното оцветяване и миризмата отиват в историята.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама
Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама