5 неща, носещи щастие в дома


5 неща, носещи щастие в дома
Снимка: iStock/Guliver

Щастието в една къща зависи не само от положителната нагласа на собственика. Съществуват вещи, които привличат късмет и благополучие.

1. Подкова

Според народните поверия, тя носи късмет и здраве. Смята се, че късметът винаги е на кон, а конят се нуждае от подкова.

Правилното поставяне на подковата е много важно. При успешен избор на място, където да се постави, в къщата ще има щастие и просперитет, а скръбта и болестите ще заобикалят тази къща.

За да активирате амулета, е необходимо да "запознаете" подковата с целия си дом, да ѝ покажете разположението на помещенията и да помолите за защита и благополучие.

2. Чесън

Най-вероятната причина за проблемите в дома са злите духове. Мнозина са се сблъсквали със ситуация, в която домашната работа не върви - или съдовете се изплъзват от ръцете им, или настроението се влошава.

За да бъдат спрени злите духове, а също и да се ограничат злите очи, се използва чесън, според поверията. С него може да се направи силен амулет, който да защитава дома от негативна енергия.

За цялостно почистване на дома чесънът се окача на уединено място под тавана с искане за защита от зли очи и зли духове. Употребата на чесън в храната увеличава имунитета и отстранява негативното въздействие на недоброжелателите.

3. Мед

За онези, които искат домът им да е пълен, трябва да се запасят с мед. Медът е страхотно средство за привличане на любов. Очаровайки човека, когото харесвате, с мед, вие като домакиня показвате гостоприемството си, а гостът запомня къщата като уютна и гостоприемна.

Народът е казал: " Има ли мед в къщата, има и богатство в нея". Свежият мед се изсипва в красива писана чиния, като домакинът казва сладки думи, пожелавайки си домът му да е защитен и изпълнен с щастие и успех.


4. Ябълка

По правило, ако съхранявате ябълки вкъщи, ще имате изобилие от всичко. Със своята свежест те ще ви осигурят добро настроение и няма да ви позволяват да тъгувате. Положителната енергия, която са събирали през лятото, прониква в този дом и го прочиства от всякакви негативни енергии.

Една гладка и здрава ябълка се поставя в красив съд, на дръжката ѝ се връзва сатенена панделка и се казват следните думи: "Затягам здраво възела, за да примамя щастието в къщата си. Сочна ябълка в кухнята лежи - редът и храната тя ще съхрани".

ПРЕДМЕТИ, НОСЕЩИ ЛОШ КЪСМЕТ НА ДОМА!

5. Икона

Винаги за вярващите иконата е била най-силен амулет и помощник. Те искат от нея съвет и защита, молят се за здраве. Иконите са способни да отблъснат всяко зло, домогващо се до вашия дом.

Почтителното и внимателно отношение към светите лица без съмнение ще донесе мир и спокойствие на всички, които живеят в къщата и ще го очисти от лошите енергии.

Източник: womoninred.ru

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.

Дийпак Чопра

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама