5 тайни за прането от хотелите


5 тайни за прането от хотелите
Снимка: iStock/Guliver

В хотелите се пере често, затова те използват някои трикове, които им помагат винаги да имат блестящо и чисто пране. Ако искате и вие да имате дрехи без петна, тези съвети ще са ви от полза.

1. Зареждане на машината

Идеалният вариант за зареждане на пералната машината е 80% от нейния капацитет. Ако сложите прекалено много пране, то няма да се изпере добре. Ако пък не я напълните достатъчно, някои дрехи могат да бъдат леко повредени.

2. Температура на водата

Температура от 40-60 градуса се смята за оптимална за дезинфекциране на спално бельо и премахване на мръсотия. Когато ги перете само със студена вода, това не унищожава бактериите и мръсотията, докато горещата вода може да повреди материите.

3. Средства за пране

Праховете за пране се натрупват в плата и в крайна сметка правят кърпите по-твърди. За да избегнат този проблем, служителите в хотелите използват ябълков оцет. Просто добавете 90 мл при изплакване, за да бъде спалното ви бельо и кърпите меки и без следи от прах.

4. За да се отървете от петната

* За да махнете пресни мазни петна, посипете върху тях подсладител или нишесте. След това просто ги изперете.

* Следите от доматен сок или сос лесно могат да бъдат отстранени с няколко капки от препарате WD-40. Сложете малко върху петното, оставете 5-10 минути, след което изперете със студена вода.

* За да премахнете петна от сладки неща, пуснете на предпране с прах за пране на 40 градуса. След това изперете с белина.

* За да премахнете петна от кафе и вино, накиснете дрехите във вода и солен разтвор (1 супена лъжица на 1 литър) за 1 час. След това изперете.

* Използвайте сода за хляб, за да върнете белия цвят на пожълтели дрехи и да премахнете неприятни миризми. Добавете 3  супени лъжици към праха за пране и изперете с гореща вода.

5. Сушене

Експертите препоръчват да сушите дрехи си навън на слънце. Ако трябва да използвате сушилня, поставете тенис топка в барабана, за да направите кърпите меки.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Облечени от глава до пети в любов. И това е единствената марка, която никога не излиза от мода.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама