6 дразнещи неща, които да НЕ правите, докато сте на гости


6 дразнещи неща, които да НЕ правите, докато сте на гости
Снимка: iStock/Guliver

Много от нас обичат да канят приятели в домовете си или пък да ходят на гости. Но дори да гостувате на най-близките си хора, имайте предвид, че всяко гостоприемство си има граници и някои неща в поведението са абсолютно недопустими. Ако скоро никой не ви е канил в дома си, може би правите някое от следните дразнещи неща.

1. Използвате хигиенните им предмети

Когато оставате да нощувате при приятели, най-добре е да имате със себе си четка за зъби, гребен и самобръсначка. Що се отнася до личната хигиена, никога не трябва да споделяте. А благоприличието подсказва и да помолите за своя собствена кърпа за ръце, защото не е добра идея да използвате тяхната.

2. Критикувате визията на апартамента

Всеки човек има различни интериорни предпочитания и не е много учтиво да споменавате, че нечии завеси или килим вече са демоде. Най-важното е мястото да носи уют и спокойствие на собствениците, а чуждото мнение не е меродавно в случая.

КАК ДА СИ ЗАСАДИМ АВОКАДО ВКЪЩИ

3. Отваряте хладилника без да питате

Има хора, които обичат да бъркат в хладилника на приятелите си и да търсят нещо вкусно. Но освен, ако не гостувате в дома на майка си, не е препоръчително да правите това.

4. Храните домашните любимци

Всички знаем, че домашните любимци могат да се преструват на невероятно нещастни и гладни, само за да получат лакомства. Но не е добра идея да давате на кучето на приятеля си човешка храна, при това от масата. Възможно е сладурчето с молещи очи да е на специална диета, за която не знаете.

5. Оставяте децата си да се вихрят на спокойствие

Това е често срещана ситуация: майките говорят в кухнята, пиейки кафе, а детето изследва мястото самостоятелно. Но малчуганите са наистина любопитни създания и могат да рисуват по стените, да нацапат мебелите и дори да счупят нещо.

6. Седите в банята твърде дълго време

Разбира се, това не се отнася до ситуации, в които човек не се чувства добре. Но не е учтиво да прекарвате часове в банята, гледайки шампоаните и кремовете, докато някой наистина иска да използва пространството.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама