6 дразнещи неща, които да НЕ правите, докато сте на гости


6 дразнещи неща, които да НЕ правите, докато сте на гости
Снимка: iStock/Guliver

Много от нас обичат да канят приятели в домовете си или пък да ходят на гости. Но дори да гостувате на най-близките си хора, имайте предвид, че всяко гостоприемство си има граници и някои неща в поведението са абсолютно недопустими. Ако скоро никой не ви е канил в дома си, може би правите някое от следните дразнещи неща.

1. Използвате хигиенните им предмети

Когато оставате да нощувате при приятели, най-добре е да имате със себе си четка за зъби, гребен и самобръсначка. Що се отнася до личната хигиена, никога не трябва да споделяте. А благоприличието подсказва и да помолите за своя собствена кърпа за ръце, защото не е добра идея да използвате тяхната.

2. Критикувате визията на апартамента

Всеки човек има различни интериорни предпочитания и не е много учтиво да споменавате, че нечии завеси или килим вече са демоде. Най-важното е мястото да носи уют и спокойствие на собствениците, а чуждото мнение не е меродавно в случая.

КАК ДА СИ ЗАСАДИМ АВОКАДО ВКЪЩИ

3. Отваряте хладилника без да питате

Има хора, които обичат да бъркат в хладилника на приятелите си и да търсят нещо вкусно. Но освен, ако не гостувате в дома на майка си, не е препоръчително да правите това.

4. Храните домашните любимци

Всички знаем, че домашните любимци могат да се преструват на невероятно нещастни и гладни, само за да получат лакомства. Но не е добра идея да давате на кучето на приятеля си човешка храна, при това от масата. Възможно е сладурчето с молещи очи да е на специална диета, за която не знаете.

5. Оставяте децата си да се вихрят на спокойствие

Това е често срещана ситуация: майките говорят в кухнята, пиейки кафе, а детето изследва мястото самостоятелно. Но малчуганите са наистина любопитни създания и могат да рисуват по стените, да нацапат мебелите и дори да счупят нещо.

6. Седите в банята твърде дълго време

Разбира се, това не се отнася до ситуации, в които човек не се чувства добре. Но не е учтиво да прекарвате часове в банята, гледайки шампоаните и кремовете, докато някой наистина иска да използва пространството.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама
Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама