6 лесни начина да преобразите дома си за есента


6 лесни начина да преобразите дома си за есента
Снимка: iStock/Guliver

За разлика от празничния сезон, малцина хора биха инвестирали средства за есенния домашен декор. Може би, защото есента винаги отминава бързо и едва имаме време да ѝ се насладим, преди да сложим коледната елха. И все пак не може октомври да си отиде, без да направите поне няколко промени. По-долу ви споделяме 6 лесни начина да направите дома си уютен без да харчите цяла заплата.

1. Заложете на текстури

През лятото искате домът ви да се чувства лек и светъл. С настъпването на есента обаче е време да прегърнете по-тежки текстури и по-богати шарки. Например, разменете едноцветните възглавници и калъфи за опции с шарки (есенни цветя, текстурирани ивици или каре).

2. Създайте уютен кът за четене

Има ли нещо по-уютно от това да се свиете с книга в любимия си фотьойл? Пренесете изживяването на следващото ниво, като импровизирате със свой собствен кът за четене. Просто преместете един стол в ъгъла, вкарайте лампион, сложете табуретка за краката. Безупречно, уютно настроение.

3. Изберете светлината на свещи

Когато температурите започнат да падат, много хора усещат необходимост да канализират малко „вещерска“ енергия. Няма нищо, което да нашепва есен, повече от слабото осветление и блясъка на високи, заострени свещи.

4. Игра на слоеве

Терминът „есенни слоеве“ обикновено предизвиква асоциации на якета и пуловери, но модата не е единствената област, в която съветваме да носите слоеве. Внасянето на допълнителни текстури в дома ви създава по-уютна атмосфера, която се чувства топла и привлекателна. От масивни плетени одеяла до кадифени възглавници, не можем да не заложим на подхода „повече е повече“.

5. Добавете дълбочина с ръждиви и медни тонове

Медните тонове добавят естествена топлина към вашето жилищно пространство, давайки фино намигване към есенните тонове. Можете да внесете медни покрития чрез прости аксесоари като метална ваза, чайник или поставки за свещници.

6. Разменете цветята с есенни листа

Откъснете няколко високи клона с есенни листа и ги поставете във ваза. Ще се почувствате сякаш бродите из провинцията на Великобритания.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Ако се провалите с отглеждането на децата си, нищо друго няма значение.

Джаки Кенеди

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама