7 впечатляващи къщи на дървета (СНИМКИ)


7 впечатляващи къщи на дървета (СНИМКИ)
Снимка: iStock

Свързваме къщичките на дървета с детството и игрите. Някои архитекти са се вдъхновили именно от тях, за да създадат собствени проекти, които се извисяват на метри от земята и се крият между клоните. Предлагаме ви да видите 7 от най-впечатляващите.

The Green O в Монтана, САЩ

Детските мечти за къщичка на дърво се срещат с луксозните фантазии на зряла възраст. The Green O разполага с две отделни просторни помещения и големи прозорци, от които може да се любувате на заобикалящата ви природа.

Woodnest, Норвегия

Тази уютна и модерна къщичка е дело на Helen & Hard Architects. От нея се открива невероятно красива гледка към фиорда Хардангер.

Lake Muskoka Tree House, Канада

Тази къща на дърво е проектирана от архитекта Лукаш Кос и се намира близо до езерото Мускока, Онтарио. Тук може да се побере голямо семейство. Въпреки че къщата се люлее при силен вятър, няма повод за притеснение - тя е обезопасена със здрави стоманени въжета.

Къщичка в Британска Колумбия, Канада

Сякаш тук живеят седемте джуджета. В трите дървени постройки може да няма електричество, но са напълно годни за обитаване.

A Monument to Happy Memories, Белгия

Тази къща е дело на архитекта Бенджамин Вердонк. Намира се в задния двор на старчески дом в Гент. Проектирана е така, че да изглежда като част от сградата и да напомня на възрастните хора за тяхното детство.

The Mirror Cube, Швеция

Тази кубична сграда, проектирана от Tham & Videgard Mirror, е един от най-абстрактните хотели в света. Огледалата на външните стени го правят невидим в гората, позволявайки на гостите да бъдат естествена част от дивата природа.

HemLoft, Канада

HemLoft е дървена къща на дърво, където човек може да си почине от суматохата на ежедневието. Това необичайно екологично жилище се намира в гората на север от Уистлър, Канада. Чудесно е за сам човек или двойка.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.

Дийпак Чопра

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама