Как да направим спалнята си подходяща за пълноценна релаксация


Как да направим спалнята си подходяща за пълноценна релаксация
Снимка: iStock/Guliver

Прекарваме много време в домовете си, затова трябва да обърнем повече внимание на това как са подредени нещата в тях. Така не само ще използвате най-практично пространството, но също така може да повлияете положително на настроението си, докато сте в него.

Когато става въпрос за спалнята, това е още по-важно, като се има предвид колко време прекарвате там, отлагайки аларми, сгъвайки пране или просто четейки книга преди лягане.

Следните 3 съвета ще ви помогнат да извлечете максимума от спалнята си.

Оправете си леглото

Изпълнението на тази проста задача ще ви помогне да започвате всеки нов ден по един положителен начин. Да отделите няколко минути, за да оправите леглото си, може да ви подейства като медитация, за да имате по-позитивен старт на деня.

Отървете се от бъркотията

Затрупаната стая повишава нивото на стрес и дискомфорт, затова избягвайте бъркотията в спалнята. Важно е тази стая да е релаксираща. Редовното редуциране на вещите ви, така че в стаята ви да има само неща, които обичате и от които имате нужда, е най-доброто решение за създаването на приятна атмосфера.

Изберете правилните цветове

Най-изявените цветове в стаята ви могат да окажат влияние върху вашето настроение. Ако искате спалнята ви да бъде спокойно място, помислете внимателно за избраните от вас нюанси. Макар че може да не изглежда като най-практичен избор, сегашната популярност за леки и просторни спални е лесно обяснена: едно изцяло бяло пространство активизира чувството за чистота и спокойствие.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама