Телевизията, която следва твоя вкус и търси твоя избор


Телевизията, която следва твоя вкус и търси твоя избор
Снимка: А1

Днес, във времето на новите технологии, почти никой не гледа телевизия в класическия смисъл на думата – сядаме пред телевизора и гледаме. Защото това действие е вече отживелица. Много от големите телевизионни компании в света загубиха битката за зрители, защото се разрастваха и просперираха без да мислят за потребителските нужди и потребности.

И зрителят вече избра да гледа телевизия по нов начин – телевизията на бъдещето, такава, която е на един клик разстояние и в същото време интуитивно усеща какво той иска да гледа. Бързо достъпна, с разнообразие от канали, в което можеш и да се изгубиш, aко нямаш ясна цел какво точно ти сe гледа и задължително - с бърза навигация.

Зрителите правят един напълно логичен избор към телевизионните платформи, които следват съвременния вкус. Тези, които по някакъв начин приличат на луксозен магазин или гурме ресторант, които разпознават и дори предвиждат зрителския вкус; тези, които предлагат голям избор от персонализирани менюта, способни да задоволят и най-претенциозните.

Телевизионните платформи от ново поколение вече не са само за консумация на филми и телевизионни програми. И това е така, защото съвременните зрители вече имат различно поведение: те все повече очакват подходящо и привлекателно телевизионно и видеосъдържание, лесно и бързо достъпно по всяко време, навсякъде, където им хрумне и във формат, който най-добре отговаря на непосредствените им нужди. От предавания за пътешествия, дизайн на къщи, готвене, здравословно хранене, през програми ориентирани предимно към жените – мода, лайфстайл, практически съвети за дома, йога, гимнастики и тренировки от ново поколение, до програми насочени основно към мъжете – спорт, заплетени криминални истории, исторически загадки и до видеотека със съдържание он-деманд, предоставяща селекция от хитови кинозаглавия.

Съвременните ТВ платформи използват специално разработен алгоритъм, който се учи от предпочитанията на потребителя, за да препоръча съдържание, което отговаря на неговите интереси, така че да не му се налага да губи време в търсенето на любимото телевизионно предаване или филм.

Само такава интерактивна телевизионна платформа може да задоволи адекватно зрителското търсене – която следва вкуса и търси персоналния избор. Телевизия, която зрителят приема като своята собствена интуитивна платформа от бъдещето. Такава, каквато е А1 Xplore TV. С нея гледането на телевизия вече е специално изживяване, което може да промени представите за телевизия и никога повече малкият екран да не е фон, а фокус, който събира всички пред малкия екран с големи възможности.

A1 Xplore TV е с интуитивен интерфейс, дава персонализирани препоръки, с лесно за използване ТВ меню. С него търсенето на предпочитано предаване, любим филм или актьор става бързо и лесно без да е необходим преглед на програмата.

С помощта на изкуствен интелект A1 Xplore TV предлага персонализирани препоръки спрямо различните интереси на всеки един зрител. Така с течение на времето платформата извежда на преден план съдържание, съобразено с клиентските предпочитания, като улеснява техния избор и им помага да не изпускат нищо от това, което обичат да гледат.

Допълнително удобство за потребителите е възможността да се гледа и от мобилни устройства чрез приложението A1 Xplore TV GO. Платформата се синхронизира между отделните устройства и по този начин, ако потребителят гледа едно предаване на телевизора, когато включи A1 Xplore TV GO на своя смартфон, ще може да продължи гледането от момента, в който е изгасил телевизора у дома.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Когато целият свят мълчи, дори един глас става могъщ.

Малала Юсуфзай

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама