Ако искате буйно и цъфтящо мушкато, направете това


Ако искате буйно и цъфтящо мушкато, направете това
Снимка: Pelargonium for Europe

Мушкатото е сред най-харесваните и предпочитани за отглеждане цветя. Това растение ни навява много спомени от миналото. То е способно, единствено с аромата си, да ни върне години назад във времето, когато сме били деца и сме посещавали бабината къща.

Мушкатото има много характерен мирис и вероятно това кара хората да му се любуват до забрава.

Това цвете не е от капризните и не се нуждае от кой знае какви грижи, за да функционира правилно. Единствено трябва да го поливаме редовно и да изберем подходящо място, където да го поставим.

Разбира се, наторяването е сред задължителните неща, за които цветарите трябва да помислят, ако искат саксиите да са отрупани с всевъзможни цветове.

Ще ви издадем една тор, която буквално ще накара вашето мушкато да полудее от цъфтеж.

Как да предизвикаме буен цъфтеж при мушкатото?

Съществува един стимулатор, който категорично ще предизвика цъфтеж при мушкатото. Става въпрос за разтвора с йод. Бабите на село не пропускат възможност да подхранят растенията с него и не след дълго стават свидетели на изумителни резултати.

За направата на разтвора е желателно да ползвате дъждовна вода. Тя ще подпомогне растението по-лесно да почерпи всички онези хранителни вещества, от които се нуждае то.

Около един литър вода е напълно достатъчно. В нея се добавят 2-3 капки йод и се разбърква. С получената течност се поливат цветята в саксията. След броени дни няма да повярвате какво се е случило. Саксиите ще преливат от цветове, а мушкатото ще е с още по-наситени и плътни листа.

Задължително пробвайте да подхраните вашето цвете с този разтвор!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Истината е, че всички ще те нараняват; просто трябва да намериш онзи, за който си струва да страдаш.

Боб Марли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама