Ако искате да приберете първата реколта от краставици месец по-рано, направете това


Ако искате да приберете първата реколта от краставици месец по-рано, направете това
Снимка: iStock

Получаването на богата реколта от краставици не е невъзможно, ако спазвате графика за поливане, торене и превенция срещу болести и вредители. Същевременно не трябва да се разчита само на качеството на семената. Всичко зависи от стимулантите за растеж. В случая опитните градинари разчитат на някои бабини методи, които им помагат да приберат първата реколта от краставици месец по-рано.

Мая

За целта ще ви е необходима топла вода (температура не трябва да е по-ниска от 34 градуса по Целзий) в количество от 0,5 литра, 5 грама суха мая, ½ чаена лъжичка захар. Компонентите се смесват и течността се настоява в продължение на 10 минути, след което се добавят още 5 литра вода.

Ако желаете може да добавите калиева добавка и да настоявате разтвора още 4 часа, след което да полеете всеки корен краставици с 0,5 литра от него.

10 ПРИЧИНИ ЗАЩО ДА ЯДЕТЕ КРАСТАВИЦИ

Хляб

Ще са необходими 0,5 кг стар хляб, мая и плевели от градината, кофа вода. Всичко се смесва и се настоява в продължение на два дни. Прецедете течността и полейте краставиците с нея.

Пепел

В една кофа с вода трябва да разтворите 20 супени лъжици пепел. Сместа се настоява ва в продължение на 1-1,5 седмици, като периодично се разбърква. Преди употреба я прецедете и изсипете по 0,5 литра от нея под корена на всяко растение.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама