Грешката, която е фатална за реколтата на краставиците


Грешката, която е фатална за реколтата на краставиците
Снимка: iStock

Една грешка може да остави краставиците ви без реколта. Наличието на голям брой листа води до неправилно разпределение на хранителните вещества и съответно до слаби или нулеви добиви.

Когато краставиците имат много листа, на практика необходимите хранителни вещества за развитието на плодовете не достигат до тях. Освен това съществува риск от развитие на заболявания, които са пагубни за растението.

Поради тази причина премахването на излишните листа от краставиците е задължително действие, без което богатата реколта е невъзможна.

Опитните градинари винаги заравят това в средата на градината, за да е богата реколтата

Но в случая е важно тази процедура не само да се извърши в подходящия момент, но и по правилния начин.

Кога и как е правилно да се отрежат листата на краставиците?

Не премахвайте листата на краставиците, ако те растат в оранжерийни условия.

Първо трябва да премахнете листата, които са в долната част на растението: най-близо до почвата. Обикновено повечето градинари ги премахват, защото те са жълти на цвят.

Засадете това растение в градината си и ще решите тези 5 проблема

На следващия етап трябва да се отстранят няколко листа в зоните на образуване на плодовете. Трябва да отрежете не само листата, но и мустачките на краставиците. Желателно е да се отстрани най-горната част (короната) на градинската култура.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Не времето, а любовта лекува всяка болка. Когато любовта е малко, просто е нужно повече време, за да събереш достатъчно...

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама