Дори най-изсъхналото цвете ще започне да цъфти отново, ако го напръскате с това


Дори най-изсъхналото цвете ще започне да цъфти отново, ако го напръскате с това
Снимка: iStock

Всяка домакиня иска цветята, които отглежда в дома си, да цъфтят дълго и пищно. Но често поради невнимание и липса на грижи, те изсъхват. Запазването на красотата и свежестта на стайните растения не е ника лесно. 

Но опитните домакини знаят няколко трика и с тяхна помощ успяват да спасят дори най-изсъхналото цвете. За целта те просто приготвят два ефективни разтвора и ги използват за пръскане на цветята. 

Пръскане на цветята с цитрусова вода

Често цветята изсъхват заради нашествието на различни вредители. В случая на помощ идва цитрусовата вода. Тя се приготвя от корите на цитрусови плодове (лимон, портокал, грейпфрут) - 100 грама от тях се заливат с 1 л вода. 

 

Оставете течността да престои два дни. След това я прецедете и я изсипете в бутилка със спрей-помпа. Използвайте получения разтвор за пръскане на цветята. 

Той може не само да съживи и най-изсъхналото цвете, но също така и да предпази и здравите цветя от нашествието на вредители. 

Вижте още: Цветята, които всяка хитра домакиня трябва да има в дома си

Пръскане на цветята с чеснова вода

Чесновата вода е верен помощник в борбата с насекомите. За да я приготвите, смелете в блендер 30 грама чесън заедно с люспите. Залейте получената каша с 1 л гореща вода и оставете сместа да се настоява един ден. След това настържете малко парченце сапун и го добавете към течността.

Използвайте получения разтвор за пръскане на цветята на всеки 5 дни. Още след второто му приложение ще забележите ефекта и ще останете приятно изненадани.



 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама