Едноцветно или пъстро – какво да бъде спалното бельо


Едноцветно или пъстро – какво да бъде спалното бельо
Снимка: iStock

За да изглежда спалнята ви наистина перфектна и уютна, всички отделни детайли в нея трябва да бъдат в пълна хармония. Това важи и за вашето спално бельо. Дори през деня да покривате леглото си с отделна кувертюра, когато лягате вечер, спалното бельо в подходящ за интериора цвят ще ви гарантира усещане за класа и красота, което ще ви донесе много повече спокойствие и наслада през нощта.

Ето как да изберете най-подходящите цветове и дизайни спално бельо.

Едноцветно спално бельо

Дизайнерите знаят, че едноцветните чаршафи в хубави, силни цветове могат изцяло да променят усещането за стаята. Те ще придадат на спалнята ви елегантен, изчистен стил и е възможно дори да ви напомнят на луксозен хотел. Едноцветните чаршафи са подходящи за минималистичен или азиатски стил, който създава релаксиращо усещане.

Тайната в избора на цвета на едноцветното спално бельо е в правилния подбор на нюанса. Разглеждайте чаршафите като част от интериора на стаята и го включете в цялостната цветова схема на дизайна.

Ако имате нужда от малко разнообразие, можете да използвате един цвят за основен, след което да наслоите по-светли и по-тъмни негови нюанси по възглавниците, завивката, декоративното одеяло или шалтето. Така леглото няма да изглежда скучно, но ще остане семпло.

Спално бельо на щампи

Шарените чаршафи също имат своите предимства – дават повече цвят, настроение и драматизъм на стаята. За да направите правилен избор, погрижете се акцентните цветове от стаята да се повтарят в десена на чаршафите. Така ще можете да допълните интериора с малки дози от тези цветове, без да претоварвате цялостната визия.

 

Комбинирано спално бельо

Друг дизайнерски трик съчетава едноцветните и пъстрите чаршафи, за да създаде усещане за свежест, простор и триизмерност в спалнята. Комбинациите могат да бъдат различни, но в повечето случаи става дума за едноцветен долен чаршаф, комбиниран с пъстри калъфки за възглавниците и завивката – така чаршафът подчертава основния тон на стаята и създава красив фон за шарките, които се превръщат в акцент в помещението.

Можете, разбира се, да оставите цветни само възглавниците или само завивката, или обратно – да изберете щампиран долен чаршаф. Изборът ви ще зависи до голяма степен от цялостния интериор, както и от ефекта, който търсите.

Имайте предвид, че нерядко пъстрите чаршафи се износват малко по-бързо от едноцветните. Но не е проблем да замените само онази част от спалното бельо, която вече не изглежда достатъчно свежа.

Често дизайнерите използват едноцветно спално бельо, което комбинират с акцентни, пъстри възглавници, одеяла или шалтета през деня. Това е начин да добавите настроение в семплия интериор.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички