Ето как да запазите мекотата на кърпите при пране


Ето как да запазите мекотата на кърпите при пране
Снимка: iStock

Всички обичаме големи, пухкави кърпи, сякаш току-що дошли от някой 5-звезден хотел. Но истината е, че в реалността често се оказваме със сравнително нови кърпи, но доста твърди и спластени.

Дизайнерката на домашен текстил Лидия Лойд разкри ефективни начини за връщане на мекотата на хавлиите. Съответният материал е публикуван от Express.co.uk. На първо място, тя призова читателите да не зареждат пералнята плътно, за да не повредят влакната на тъканта. Освен това събеседничката препоръча да се използва минимално количество препарат, тъй като той прави тъканта по-твърда.

Вижте още: Как и колко често се пере диван?

Според нея е по-добре да не се използват омекотители при пране на кърпи. За да стане материалът по-мек, Лойд препоръчва да добавите чаша оцет в барабана на пералнята и да настроите температурата между 30 и 40 градуса. В заключение специалистката отбеляза важността на сушенето на кърпите на чист въздух.

По-рано през август лекарят Крис Татерсол очерта основните правила за грижа за възглавниците. На първо място експертът уточни, че калъфките за възглавници трябва да се перат при температура 40 градуса. Освен това почистването на възглавниците зависи от техния пълнител.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама