Ето какво издават листата на вашите домашни растения


Ето какво издават листата на вашите домашни растения
Снимка: iStock

Ако сте любител на растенията и сте забелязали жълтеникавокафяви листа, може би се чудите защо, нали? Просто трябва да знаете причината, за да я разрешите. Ето какво издават листата на вашите растения за състоянието им.

1. Проблеми с вредителите

С този проблем може да намерите насекоми, които ядат листата или живеят върху тях. Всичко, което трябва да направите, е да напръскате растението си с малко масло от нийм (индийски люляк) или дори да използвате инсектициден спрей.

2. Дехидратация на растенията

Ако установите, че листата изглеждат сухи и на допир са сухи и хрупкави, тогава вашето растение е дехидратирано. Това означава, че ще трябва да го поливате  по-често (без да прекалявате).

Вижте още: 7 стайни растения със супер сили, които трябва да имате в дома си

3. Преполиване

Ако видите, че листата ви са пожълтели и изглеждат матови и увехнали, значи вашето растение е било преполято. Това също може да означава, че саксията ви няма правилни дренажни отвори и корените загниват.

Можете да добавите повече почва или да пресадите растението и да намалите поливането му (като пропуснете един ден между тях или като го поливате с по-малко вода всеки ден).

4. Липса на слънчева светлина

Ако листата ви изглеждат увиснали и започват да избледняват, тогава на растението ви липсва слънчева светлина. Това означава, че листата не се излагат достатъчно на слънчева светлина и ще трябва да преместите растението си на добре осветено място.

Вижте още: 3 стайни растения, които виреят лесно на слаба светлина (СНИМКИ)

5. Прекомерно излагане на слънчева светлина

Ако листата покафеняват и се чувстват хрупкави и бледи, това може да е, защото са изложени на твърде много слънчева светлина. Следователно преместването на вашето растение за около седмица и предпазването му от пряка слънчева светлина може да помогне за намаляване на прекомерното излагане.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама