3 стайни растения, които виреят лесно на слаба светлина (СНИМКИ)


3 стайни растения, които виреят лесно на слаба светлина (СНИМКИ)
Снимка: iStock

Няма нужда да имате „зелен палец“, за да отглеждате стайни растения при слаба светлина. Някои видове не изискват много поддръжка, лесни са за грижи и дори не обичат силно осветление. Ето на какви саксийни приятели можете да заложите, ако разполагате с по-сенчести изложения и стаи.

1. Фитония

Благодарение на зелените си листа, изсветлени с бели, розови или червени вени, Фитониите, известни също като нервни растения, са идеални, ако искате голям цвят в малко пространство. Въпреки че това тропическо растение толерира слаба светлина, то изисква добро количество поливане и средна до висока влажност.

Вижте още: 6 подправки, които можете да отглеждате във вода

2. Хемиграфис

Сладък и очарователен вариант за маса или секция, хемиграфисът, известен като лилаво вафлено растение, наистина има лилави листа с вафлена текстура. Това е малко стайно цвете, което не изисква поддръжка, расте ниско и е щастливо при средна светлина - чудесно е за терариуми и прави декорирането лесно.

3. Хоя карноза

Хоите могат да понасят условия на слаба светлина и екстремна суша. Като цъфтящо растение, те се нуждаят от по-ярка, но непряка светлина, за да цъфтят, така че ако искате да се насладите на техните гроздове от звездообразни, ароматни цветя, най-добре е да ги отглеждате на по-светъл прозорец, примерно източен. Но и сянката не им е проблем, просто няма да цъфтят добре.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама