6 подправки, които можете да отглеждате във вода


6 подправки, които можете да отглеждате във вода
Снимка: iStock

Вие сте човек, който обича да отглежда собствена продукция, особено когато става въпрос за подправки. Има много, които не трябва да засаждате в почва, а можете да отглеждате във вода през цялата година! Интересувате ли се? Тогава прочетете тази статия, за да научите повече.

Зелен лук

Поставете глава стар лук до половината в буркан с вода. Хубаво е да има пряка слънчева светлина. Скоро ще забележите как порастват перца пресен лук.

Вижте още: Подправките, които са най-доброто средство за отслабване

Риган

Риганът е друга билка-подправка, която лесно можете да отгледате във вода. Вземете отрязък от няколко стръка риган и ги потопете в чаша вода, като се уверите, че листата не докосват водата. Ако живеете на място със студен климат, поставете го на пряка слънчева светлина. Ако живеете в топъл климатичен регион, поставете буркана на средна или частична слънчева светлина.

Мента

Можете да отглеждате тази билка-подрпавка у дома, като просто потопите във вода 4 до 6 стръка здраво мента. Съхранявайте контейнера на място с достатъчно слънчева светлина.

Кориандър/Магданоз

Тези подправки са много популярни в нашата кулинария. Всичко, което трябва да направите, е да напълните буркан с вода (до ¼-тата част), след това да потопите 5 до 6 стръка кориандър или магданоз във водата, докато корените се потопят. Поставете на частична слънчева светлина. Това растение изисква корен, за да расте дори във вода, само стъбло няма да свърши работа.

Вижте още: 4 подправки, които ще ви направят щастливи

Целина

Добавянето на целина към вашата супа или към ястие, което приготвяте, може да ѝ придаде прекрасен вкус, затова защо да не я отглеждате в собствената си кухненска градина! Всичко, което трябва да направите, е да поставите корена на растението в буркан с вода и в рамките на една седмица до 10 дни ще започнете да виждате пресни клонки, които ще започнат да растат от основата му. Поставете буркана на средна слънчева светлина.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Облечени от глава до пети в любов. И това е единствената марка, която никога не излиза от мода.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама