Подправките, които са най-доброто средство за отслабване


Подправките, които са най-доброто средство за отслабване
Снимка: iStock/Guliver

Ако искате да ускорите процеса на отслабване, трябва да добавите ароматни подправки към храната си. Те не само придават на ястията специален вкус и аромат, но и са отлични съюзници в борбата с излишните килограми. Подправките влияят положително на метаболизма и намаляват чувството на глад.

Пет от тях задължително трябва да се добавят към диетата на тези, които се опитват да се отърват от наднорменото тегло.

1. Джинджифил

Джинджифилът е страхотен помощник в борбата за отслабване. Той подобрява функционирането на храносмилателната система и оказва положителен ефект върху обмяната на веществата. В допълнение, тази подправка е в състояние да понижи нивата на холестерола и да намали апетита.

ЕТО КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ, АКО РЕДОВНО ПРИЕМАТЕ ДЖИНДЖИФИЛ

2. Канела

Това е една от най-популярните подправки. Канелата регулира нивата на кръвната захар и активизира метаболизма, което оказва положителен ефект върху загубата на излишни килограми.

3. Лют червен пипер

Лютият червен пипер спомага за ускоряване на метаболизма и изгарянето на повече калории. Активното вещество, което е отговорно за борбата с наднорменото тегло, се нарича капсаицин. То увеличава разхода на енергия и намалява апетита.

4. Анасон

Тази подправка помага за подобряване на храносмилането и намаляване на глада. За отслабване се препоръчва използването на отвара от семена анасон.

5. Куркума

Тази подправка активира метаболизма, а активното вещество куркумин в нейния състав може да предотврати отлагането на мазнини.

НАУЧЕТЕ ТУК ОЩЕ ПОЛЗИ ОТ КУРКУМАТА

Важно: Статията е с информативна цел и предоставената в нея информация не може да замести консултацията със специалист!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Няма нищо благородно в това да бъдеш по-високо от другия. Истинско благородство има тогава, когато човек застава над предишното си Аз.

Ърнест Хемингуей

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама