Ето какво ще се случи, ако приемате редовно джинджифил


Ето какво ще се случи, ако приемате редовно джинджифил
Снимка: iStock/Guliver

Джинджифилът е източник на витамини, микроелементи и етерични масла, които имат укрепващо, ободряващо и противовъзпалително действие върху тялото. Ето кои са основните му ползи:

1. Борба с целулита

Може да си направите домашен скраб от джинджифил, който загрява кожата и подобрява кръвообращението. Той също така премахва образуването на оток и следваща поява на целулит.

Смесете 1 с.л. настърган джинджифил с ½ л сок от джинджифил. Добавете 1½ ч.ч. eдра морска сол. Нанесете върху гъба и масажирайте всички проблемни зони.

2. Ускорява метаболизма и премахва гаденето

Ако имате проблеми с храносмилането, страдате от морска болест или гадене по време на бременност, можете да дъвчете джинджифил или да добавите към чая си.

3. Укрепва ноктите и им помага да растат

Разтопете 1-2 с.л. масло от карите (шеа). Добавете 1-2 ч.л. масло от авокадо, 3-5 капки етерично масло от джинджифил, 3-5 капки етерично масло от пачули и 5-7 капки етерично масло от лимон. Смесете и изсипете в сух чист буркан. Можете да го използвате като маска или заедно с крем за ръце.

4. Укрепва имунитета

Благодарение на високата концентрация на витамин С, витамини А и В, цинк, калций, йод, натурални антибиотици и антимикотици, джинджифилът подсилва организма и го прави по-устойчиви към различни заболявания.

Добавете 1 ч.л. смлян джинджифил към 250 г черен или зелен чай. Накълцайте 3 лимона и 400 г пресен джинджифил и ги накиснете в 250 г мед. Консумирайте по 1 с.л. сутрин преди хранене по време на грипния сезон.

ЗДРАВОСЛОВНИТЕ ПОЛЗИ ОТ ПРИЕМ НА СПИРУЛИНА

5. Успокоява болката

Джинджифилът се справя добре с възпаленията и болките, в т.ч. мускулни болки след интензивно физическо натоварване, менструални болки и артрит. Направете тинктура от джинджифил и куркума, сока от 2 лимона, 1 ч.л. мед и вода.

 

6. Стимулира работата на мозъка

Консумацията на джинджифил забавя стареенето и смъртта на мозъчните клетки и предпазва от заболявания на Алцхаймер и Паркинсон. Освен това, той подобрява всички когнитивни функции и спомага за поддържането на остра памет.

7. Борба със стареенето

Джинджифилът съдържа огромно количество антиоксиданти, ускорява възстановителните процеси в организма, неутрализира свободните радикали и токсините.

8. Помага при отслабване

Джинджифилът ускорява метаболизма и намалява апетита. Добавете пресен джинджифил към закуската или обяда или на прах в напитките.

9. Афродизиак

Джинджифилът се споменава в Кама Сутра и според легендите, помага за поддържане на огъня във връзката. Джинджифилът стимулира кръвообращението, повишава равнището на хормоните и повишава чувствителността.

10. За сияйна кожа

Смеси равни количества настърган джинджифил, мед и лимонов сок, за да подмладиш кожата и да я накараш да засияе. Дръж маската на лицето 30 минути.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Жените са най-големият неизползван източник на таланти в света.

Хилари Клинтън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама