8 причини да пиете чай от джинджифил, ако сте бременна


8 причини да пиете чай от джинджифил, ако сте бременна
Снимка: iStock

Бременността трябва да бъде един от най-щастливите периоди в живота на една жена. За съжаление стресът, умората и дискомфортът понякога я правят доста голямо изпитание. Бременните трябва да се грижат за своето здраве и ако имат съпътстващи заболявания, то да се стараят да ги овладеят. Джинджифилът е особено полезен за тялото, не само по време на бременност, но в следващите редове ще разберете какви са неговите ползи по време на този период.

Помага за синдрома на раздразнените черва

Ако по принцип имате нервен стомах, това ще се изостри по време на бременност. Чаят от джинджифил ще ви помогне да се справите с проблема и да облекчите състоянието си.

Помага на уморените мускули

Tялото е напрегнато по време на цялата бременност, а мускулите най-много се изморяват. Може дори постоянно да страдате от болки, а вечер да ви измъчват крампи. Този чай ще помогне и за двете състояния.

Контролира глюкозата

Проучванията показват, че дневната консумация на този чай може да подобри нивата на инсулинова резистентност. Също така може да прибавите джинджифил към смутита и ястия.

КАКВО СЕ СЛУЧВА С ТЯЛОТО, АКО ПИЕТЕ ВОДА С ДЖИНДЖИФИЛ

Абсорбира хранителни вещества

По време на този период имате нужда от повече и от всичко. Често бременните поемат повече храна и в резултат на това качват излишни килограми. Джинджифилът от своя страна е нискокалоричен и може да ви помогне за максимално усвояване на хранителните вещества, така че да не страдате от дефицит.

Облекчава гаденето

Сутрешните часове, а и не само, могат да се превърнат в истински кошмар заради гаденето. Под каквато и да е форма, ако приемате джинджифил, той може да облекчи този симптом и вие да се насладите на бременността си без това неприятно усещане.

Имате повече енергия

Усещането за сънливост и умора е често срещано явление през този период. Вие не се чувствате пълноценни и не можете да свършите нищо. Чаят може да ви помогне да подобрите енергийните си нива и да сте максимално концентрирани по време на работа. Всъщност, той е чудесен заместител на кафето сутрин.

50 ИНТЕРЕСНИ ФАКТА ЗА БРЕМЕННОСТТА

Срещу подуване и газове

През този период е възможно да имате ужасно подуване и газове, които да ви поставят в неловка ситуация. Стомахът може да не функционира нормално, а джинджифилът ще му помогне да си върне нормалния ритъм и да не сте постоянно подути.

Стимулира имунитета

Той спада по време на бременност и така по-лесно можете да настинете. Това е природно средство, което по принцип стимулира имунитета, но е силно препоръчително за бременните.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Не е чудо да имаш сто приятеля. Чудо е да имаш един, който да е на твоя страна, когато стотици са против теб.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама