Какво се случва с тялото ви, ако всяка сутрин пиете вода с джинджифил


Какво се случва с тялото ви, ако всяка сутрин пиете вода с джинджифил
Снимка: iStock

Не е тайна, че закуската е най-важното хранене за деня. Но какво е най-добре да консумирате първо? Предлагаме ви чудесен вариант! Водата от джинджифил на гладно е изключително здравословна.

Факт е, че когато стомахът ни е празен, той има по -голяма способност да абсорбира хранителните вещества, които влизат в него. Поради тази причина, ако искате да извлечете максимума от определена храна, тогава е най-добре да я консумирате сутрин, преди закуска.

Джинджифилът отдавна се счита за суперхрана поради многото си полезни свойства. Ако пиете вода от джинджифил на гладно, това допълнително ще засили ефекта му върху организма. Ето какви са ползите за организма от това невероятно природно средство. Някои от тях със сигурност ще ви изненадат.

1. Предотвратяване на стомашно разстройство

Ако се оплаквате от киселини или стомашен дискомфорт, обикновено се препоръчва да изпиете чаша чай от лайка или мента. Но ако преди това изпиете чаша джинджифилова вода сутрин на гладно, стомахът ви ще усвои по-добре хранителните вещества, съдържащи се в билковия чай. Това е ефективна превантивна мярка за предотвратяване и облекчаване на неприятните симптоми след обилно хранене.

2. За сияйна кожа

Джинджифиловата вода, консумирана на гладно, е ефективно средство да възвърнете свежестта и сиянието на кожата си. Антиоксидантите, минералите и витамините в нея са идеални за грижа за кожата, тъй като ѝ доставят необходимите хранителни вещества.

ПО-КРАСИВА С ДЖИНДЖИФИЛ

3. Справяне с мигрената, болките в ставите и мускулите

Не само заседналият начин на живот провокира болки в мускулите и ставите. Стресът от своя страна изостря тези симптоми и може да предизвика мигрена. Джинджифиловата вода е естествена алтернатива на ибупрофена. Ако редовно изпитвате подобни проблеми, тогава е важно да започнете да търсите естествени заместители на това лекарство (както и на останалите аналгетици). Безспорно те облекчават бързо болката, но също така провокират сериозни увреждания на черния дроб и стомаха.

4. Регулиране на нивата на кръвната захар

Водата от джинджифил на гладно е най-ефективният природен лек за диабет. Целебният корен сваля нивата на кръвната захар до идеалните ѝ стойности. И когато това се случи, джинджифиловата вода съдейства за поддържане на постигнатите стойности. Така че, ако през деня искате да изпиете още една чаша вода от джинджифил (в допълнение към тази, която сте пили сутринта на гладно), можете спокойно да го направите. Това ще ви предпази от рязък спад в нивата на захарта.

ПРИЗНАЦИ, ЧЕ ТРЯБВА ДА ПИЕТЕ ПОВЕЧЕ ВОДА

5. Облекчаване на неразположенията, свързани с бременността

Първите месеци от бременността са особено трудни. Пристъпите на гадене сутрин, внезапно отвращение към определени храни или миризми със сигурност пречат на жената да се наслади на този изключително важен период от нейния живот. Но джинджифиловата вода може да помогне и за решаването на този проблем. Просто е необходимо да се консумира всяка сутрин на празен стомах. Неприятните симптоми или изчезват напълно, или значително намаляват.

6. Ускорява метаболизма

Ако сте на диета или просто искате да поддържате стройна фигура и да се грижите за теглото си, джинджифиловата вода е чудесен вариант. Джинджифилът улеснява усвояването на хранителни вещества от храната и също така действа като естествен диуретик.

За да приготвите джинджифилова вода, прибавете парченце от настъргания корен (с дължина 2-3 см) към чаша вода. Може да добавите няколко капки лимонов сок и няколко стръкчета свежа мента.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама