5 ползи от редовното пиене на чай от джинджифил


5 ползи от редовното пиене на чай от джинджифил
Снимка: iStock/Guliver

Все повече специалисти препоръчват ежедневната консумация на джинджифил, особено под формата на горещ чай. Ползите за тялото са наистина много, ето и 5 от тях.

1. Може да ви предпази от сърдечни заболявания

Джинджифилът намалява лошия и повишава добрия холестерол, а също така понижава кръвното налягане. Всичко това води до по-малко сърдечно-съдови заболявания.

2. Може да ви помогне да контролирате теглото си

Желанието да ядете на всеки 5 минути може да е една от причините да не можете да контролирате теглото си. Чаят от джинджифил може да ви помогне с това. Учени са установили, че този пикантен корен потиска глада и ви кара да се чувствате сити.

3. Може да ви помогне да контролирате кръвната си захар

Високата кръвна захар често се свързва с диабет и ако имате тип 2, то джинджифилът може да помогне. Някои изследвания са открили, че е възможно да подобрите състоянието си след 12-седмична дневна консумация на този корен, но е най-добре да се консултирате с лекаря си.

4. Може да облекчи болките в колената

Ако ядете или пиете чай от джинджифил в продължение на 6 месеца, това може да доведе до значително по-малко болки в тази част на тялото.

5. Може да засили имунитета ви

Ако често се разболявате, започнете всеки ден да пиете чай от джинджифил. Той значително ще подобри имунната ви система, което от своя страна означава, че ще бъдете по-устойчиви на вируси.

ВИЖТЕ ТУК ОЩЕ ПОЛЕЗНИ СВОЙСТВА НА ДЖИНДЖИФИЛА

Ето и как да си направите чай от джинджифил:

Имате нужда от 20 грама корен от джинджифил, 500 мл вряла вода, 1/2 лимон и 1 ч.л. мед по желание.

Настъргвате или нарязвате обеленото парченце джинджифил на тънки шайби, поставяте го в дълбок съд и го заливате с врялата вода. Покривате съда и оставяте да се запари за около 15 минути. След това прецеждате, добавяте лимоновия сок и меда.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама