Чай Масала


Чай Масала
Снимка: supichka.com

Масала означава смес от подправки. С тази индийска комбинация от подправки се приготвя и невероятно ароматния, енергизиращ и изключително полезен чай Масала, известен още като хималайски чай. Тъй като се приготвя с мляко чаят Масала е и много засищащ. Хималайският чай е много вкусен и сгряващ, чудесна напитка, с която може да замените всяка чаша кафе или чай.

Необходими продукти:

30 грама кардамон

30 грама канела

30 грама карамфил на пръчки

5 зърна черен пипер

20 грама джинджифил

50 грама пресен черен чай

1 литър прясно мляко

200 грама мед или кафява захар

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за хималайски чай Масала е подготовката на сместа от подправки Масала. За целта отделете семенцата на кардамона и заедно с другите подправки на зрънца счукайте в хаванче, като е най-лесно това става в метално хаванче. Канелените пръчици начупете на парченца. Джинджифилът настържете, или нарежете на ситно.

В голяма тенджера сложете 2,5 литра вода и добавете всички подправки, поставяте капака. Сложете тенджерата на котлона и след като заври оставете да поври 4-5 минути. След това свалете тенджерата от огъня и добавете черния чай. Чаят трябва да се запари за няколко минути, след което се прецежда.

Връщате чая на котлона, добавяте прясното мляко и меда/захарта и разбъркайте, за да се разтопи.

Източник: supichka.com

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Няма нищо благородно в това да бъдеш по-високо от другия. Истинско благородство има тогава, когато човек застава над предишното си Аз.

Ърнест Хемингуей

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама