Ето кои са страхотните ползи на джинджифила


Ето кои са страхотните ползи на джинджифила
Снимка: iStock/Guliver

Джинджифилът е известен по цял свят с многобройните си свойства и определено може да се определи като един от най-полезните продукти. Доказано е, че той е източник на енергия, но за разлика от кафето няма странични ефекти. Благодарение на използването на продукта, мозъкът ви ще работи по-бързо и ще сте по-продуктивни.

В допълнение, джинджифилът може да се използва за предотвратяване на тромбоза и редица сърдечни заболявания. Ако имате болни стави – пийте чай от джинджифил. Той също така успешно се бори с артрит и като цяло помага за намаляване на болката. Ползи за здравето:

Помага да се премахнат симптомите на гадене

Джинджифилът е много ефективен срещу гадене. Той отдавна се използва като лекарство за морска болест. Честото консумация на джинджифил може да облекчи гаденето и повръщането при пациенти след операция, както и при пациенти с рак, подложени на химиотерапия. Освен това, може да се пие и през бременността.

Намалява мускулната болка

Мускулни болки, причинени от упражнения, лесно могат да изчезнат с редовната употреба на джинджифил. Проучванията показват, че приемът от 2 грама джинджифил на ден значително намалява мускулните болки при хората, които спортуват редовно.

Полезен е при остеоартрит

Остеоартрит - едно от най-често срещаните заболявания, при които костите стават твърди и крехки поради загуба на еластичност на костната тъкан, обикновено в резултат на хормонални промени или липса на калций, витамин D. Изследвания при хора с остеоартрит на коляното сочат, че приемането на джинджифил значително намалява болката.

ЕТО ЗАЩО ЖЕНИТЕ ТРЯБВА ДА КОНСУМИРАТ АВОКАДО

Понижава холестерола

Високото ниво на липопротеин - "лош" холестерол - е свързано с повишен риск от сърдечни заболявания. Проучванията показват, че редовната консумация от 3 грама джинджифил на прах води до значително намаляване на по-голямата част от маркерите на холестерола. Също така намалява кръвното налягане.

Той предотвратява риска от рак на дебелото черво

Ракът се характеризира с неконтролиран растеж на анормални клетки. Екстрактът от джинджифил се счита за алтернатива в много форми на рак. Проучванията показват, че около 2 грама екстракт джинджифил на ден значително намалява възпалението в дебелото черво.

Защита срещу болестта на Алцхаймер

Окислителният стрес и хроничното възпаление могат да ускорят процеса на стареене. Смята се, че те са основна причина за болестта на Алцхаймер и свързаният с възрастта спад в когнитивната функция. Някои проучвания показват, че антиоксидантите и биоактивните съединения, съдържащи се в джинджифила, могат да помогнат за предотвратяване на възпалителен отговор.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Когато паднеш, все още не си победен. Истински победен си тогава, когато откажеш да станеш и да пробваш отново.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама